Еклектичний мініальбом від Rattlepossum&Sata

Київський гурт презентував свій перший мініальбом "Rattle Possum Bloody Fearsome".

Запис релізу гурт розпочав влітку минулого року на київській студії Bobina Records і завершив у жовтні цього року.

"Концепцією гурту є те, що "музика" виходить з-під пальців конкретних людей в конкретному місці за конкретних обставин. Тому на початку запису, задля експерименту, ми вирішили записати всі інструменти, граючи одночасно, з тим, щоб зафіксувати панч. На жаль, чогось об’єктивно бракувало — чи то скіла музикантам, чи то втрутилися "тихі" гітари, виведені через DI та цифрову обробку у навушники. Насамкінець з експериментальних тейків у фінальний мікс пройшла лише ритм-секція (пісні "Simeiz" та "Selfmade Hero"), а наступні пісні були записані у більш природньому для студії та легшому для роботи форматі індивідуального запису", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист Даніїл Грудзинський. 

EP є підсумком початкового етапу творчості гурту.

"Наша перша зустріч з Петром у 2015 році, після п’ятирічної перерви на "доросле життя", пройшла з метою просто пограти панк-рок. Але через мій бекграунд (построк з Nice Wings, Icarus!, етнофолк з TaRuta), з-під інструментів виходило щось флегматично/рок-н-рольно/середньотемпове, проте гучне й агресивне. А після того, як у 2017 році демо-записи зацікавили Машу (Sata) з Respect Yout Mom, звучання гурту було логічно довершено нотками жіночого гранжу.

Підсумковий саунд, який ми хотіли вкласти у цей реліз, є достатньо еклектичним, проте кожна з композицій не намагається вмістити у себе "все". А форма мініальбому дозволила створити цілісну картину яка не встигає набриднути і в якій кожна з пісень є самодостатньою та не має на меті збільшення хронометражу. У цій картині на вас чекають істеричні крики, що перемежовуються рок-н-рольними вставками під вокалом зі смаком гречаного меду. Танцювальні біти в окантовці близьких до катарсису інструментальних запилів та хоралів", — додає Даніїл.

Обкладинку робила київська ілюстраторка Катя Дідик.

За словами того ж Данііїла, вся темна та медитативна частина творчості Rattlepossum залишається у цьому релізі, а надалі музиканти планують повернутися до початкового задуму та грати панк-рок, або щось подібне. 

"У якомусь сенсі це буде музика, якою ми б хотіли її чути, що додає драйву у роботу. Перший сингл у новій стилістиці видамо приблизно під новорічну ялинку, а далі хотілося б виступати та грати наживо. Проте це бажання надто залежить від ситуації у суспільстві, у найгіршому випадку перенесемо наш теперішній настрій на новий запис", — зазначає музикант. 

Rattlepossum заснували у 2015 році колишні одногрупники по університету та по рок-гурту дарницького ДК "Екватор" гітаристи Даня (ex. Nice Wings, Icarus!, TaRuta) і Петро. Через деякий час колишній бас-гітарист Nice Wings, Icarus! та гітарист Dash Вадим пообіцяв, що піде вчитися грати на барабанах, якщо за пів року гурт не знайде ударника. Так воно і сталося. У 2017 до гурту приєдналася Маша (Sata) із гурту Respect Your Mom та бас-гітарист Андрій, після чого назва Rattlepossum отримала суфікс &Sata, а колектив був остаточно сформований.

У період 2018-2019 років гурт виступав у локальних київських клубах на кшталт Mezannine і Теплый ламповый, а також брав участь у музичних конкурсах “Emergenza”, “Koza Music Battle”, “Kyiv Music Days”.

"Важко виділити виконавців, на яких ми орієнтуємося, проте звучання мініальбому "Rattle Possum Bloody Fearsome" може бути охарактеризоване як "Queens of The Stone Age, що потрапили до кабаре з Shirley Manson, яку хилить у Maynard James Keenan’a", — додає Даніїл.

Склад гурту на момент запису альбому:

  • Даніїл Грудзинський — гітара 
  • Петро Осипенко — гітара
  • Андрії Нікітін — бас-гітара
  • Вадим Матузенко — барабани
  • Маша /Sata/ Іванова — вокал

Rattlepossum&Sata у мережі:

https://www.facebook.com/rattlepossum
https://www.instagram.com/rattlepossum_and_sata/
https://soundcloud.com/rattlepossum/
https://rattlepossum.bandcamp.com/