Blichaus80 записали мініальбом про своє покоління

Київський постпанк гурт випустив новий мініальбом "Polovina" та кліп до нього. 

Blichaus80 - це колектив, який утворили колишні учасники гурту Метель -  Микита Метель (гитара) й Артем Кметь (ударні), а також Євген Ковалевський (вокал), Владислав Ковтуненко (бас) і Даниїл Меркулов (гітара). На їхньому рахунку дебютний альбом "Vsem budet smeshno", що вийшов навесні цього року, та свіжий EP "Polovina".

"Цей ЕР був написаний цього літа, але напрацювання почали з'являтися ще взимку, до карантину. Через ізоляцію нам дуже хотілося швидше зібратися і почати грати, тому робота йшла досить швидко. У нас є home base, де ми постійно репетируємо, там все і записали, тільки гітара і бас в "Девченка" були записані на іншій студії", - розповів у коментарі нашому виданню басист Влад Ковтуненко.

Основною темою, яка надихала хлопців, став карантин, хоча загалом концептуально кожен реліз Blichaus80 не продумовують.

"Всі усвідомили, наскільки швидко все в житті може змінитися, і всі тою чи іншою мірою наблизилися до смерті, з цього й альбом про швидкоплинність життя", -  додає Влад.

Обкладинку для альбому зробив вокаліст Євген Ковалевський. На ній зображений він сам та його сусід.

Вихід EP супроводжує кліп на однойменну пісню "Polovina", над яким працював режисер Всеволод Потікевич. 

"Мені здається, щоб зняти хороший кліп в Україні, потрібно або багато грошей, або збіг обставин і везіння. Нам дуже пощастило, тому що ми зустріли Сєву, оператора, він дуже цим захопився, зібрав свою команду, знайшов апаратуру і все організував. З приводу самої ідеї, то всі кадри ми придумали разом, просто якісь десь підглянули, деякі самі в голові з'явилися. Зняли все у Києві за два дні. З постпродакшном теж пощастило знайти людей, яким це було цікаво і вони відразу зрозуміли, чого ми хочемо", - зазначає музикант.

 

Надалі колектив планує випустити кілька пісень у форматі синглів, перший вийде орієнтовно в січні. Потім, десь навесні, гурт почне працювати над другим повноформатником з дещо іншим звучанням.

Учасники Blichaus80 почали грати разом три роки тому, бажаючи створювати таку музику, якої їм бракувало в Україні й на території екс-СНД загалом.

"Взагалі ми орієнтувалися на емо і мідвест емо, на Mineral, American Football. Але все-таки звучання у нас відрізняється, ми ближче до емо-панку. Так само серед гуртів, які нас надихають, можна виділити DIIV, Title Fight, The Cure, Nirvana, Basement, Joy Division / New Order, Mac DeMarco", - додає Влад.

Blichaus80 у мережі: 

https://www.instagram.com/blichaus80
https://www.facebook.com/blichaus80
https://soundcloud.com/blichaus80