Дебют: окультний дум від Spacemessiah

Новий київський occult stoner doom metal проєкт нещодавно випустив дебютний двопісенний сингл . 

Детальніше про проєкт нам розповів його засновник, гітарист Дмитро Пучков.

— Як, де та з ким ви записували дебютний сингл?  

— Ідея створення occult doom гурту, зверненого до тематики метафізичного темного людського несвідомого, виникла на початку 2020 року, приблизно в березні. Перші гітарні рифи мали стоунер характер, але з часом музика трансформувалася в симбіоз прогресиву, стоунеру та думу.

Студійна робота почалась у вересні. Не маючи поруч близьких по духу людей і не бажаючи витрачати час на пошуки в такий складний час, вирішив випустити перший реліз як ванменбенд за допомогою запрошеного ряду музикантів з інших українських проєктів. Євген Мантулін допоміг створити барабанну та басову партію, а Александра Бабій із Azathoth Circle — вокальну.

У студійному записі взяли участь:

  • Руслан Бабаєв, ударні (Sinoptik).
  • Алекс Макєєв, головний вокал (Re:spawn).
  • Михайло Яблочков, бас(Azathoth Circle).
  • Александра Бабій, бек-вокал (Azathoth Circle).
  • Дмитро Пучков, гітари (Spacemessiah).

Записом, зведенням і мастерингом займався Дмитро Афанасьєв (Sinoptik) на Sinoptik mobile Studios у Києві.

Важко щось говорити про кожного учасника, тому що всі професіонали своєї справи і дуже добре зробили свою частину. Я дуже вдячний всім за віддачу. І дуже радий, що Дмитро Sinoptik з'явився на горизонті з пропозицією продюсувати реліз. Дуже вчасно, бо я саме шукав людину, яка зможе мене зрозуміти та зробити ще краще.

— Про що цей реліз? 

— Сингл "The Altar of the Fallen Sun" є квінтесенцією образів і думок, сконцентрованих навколо ірраціональних страхів, які викликають відчуття ілюзорності та нав'язливого безумства навколишнього світу. Проблема кожної особистості криється в складності прориву крізь нескінченну рефлексію внутрішніх жахів, саме це відображено в музичному оповіданні. Окультні образи та містифікація допомогають передати слухачеві думки та зацікавленість у таємних знаннях.

— Хто робив обкладинку? 

— Обкладинку робив дуже талановитий хлопець з Португалії, Diogo Soares. Він працює з такими українськими гуртами як Stoned Jesus та VOVK. Його стиль дуже повно передає ідею релізу та настрій.

— Які плани на 2021 рік?

— У планах на найближче майбутнє випуск EP, в якому будуть всі нові треки, вже працюю над цим. А також трансформація проєкту у повноцінний гурт, це є головна мета на сьогодні, отже я хочу, щоб проєкт був живим. Мої друзі допомогли мені реалізувати ідеї. Тепер, я сподіваюся, зможу знайти близьких по духу людей та розвиватися далі вже разом.

Spacemessiah у мережі: 

https://spacemessiah.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/channel/UCw_07CDWFvj3uUNQnigTvSQ
https://www.facebook.com/spacemessiah
https://www.spacemessiah.com/
https://www.instagram.com/spacemessiahband/