BRAII створили відеоальбом

Київський гурт презентує новий EP "Moth, Not a Butterfly" у незвичному форматі відеоальбому. Слухачам пропонують дочекатися темряви, запалити січки, відключитися від решти світу та виділити 20 хвилин на прослуховування і перегляд роботи. 

 

Фронтвумен BRAII Оксана Бризгалова написала цей мініальбом під час двотижневої самоізоляції, освоївши Ableton та зібравши для цього невелику домашню студію. 

"У цьому альбомі годі й шукати історій моїх любовних пригод, тут немає феміністичних настроїв або протесту. Це думки та мелодії ночі. Темні, світлі, сумні, п'янкі, глибокі або поверхневі. Вони прокидаються, коли місто засинає. Я усвідомлено підійшла до написання цього альбому тільки ночами. Ізоляція, свічки, вино і повна свобода.

Не можу не сказати, що альбом написаний під впливом цих нових переживань, що звалилися на нас усіх у цьому дивному 2020. Перебуваючи в стресі, страху, в нерозумінні, запереченні, я все одно робила те, що б робила, навіть якби це були останні дні життя — писала! Музику, лірику, створювала те, що вміла.

Події 2020 тільки підштовхнули мене до того, щоб, закінчивши альбом, тут же втекти туди, де можна все спочатку, де знову цікаво, залишивши свої пожитки в контейнері під замком. Кажуть, що зазвичай за ними не повертаються. А ось музику я забрала з собою, і точно будуть ще нові думки та мелодії, можливо, вже навіть не ночі, а дня", — розповідає Оксана Бризгалова. 

Відеоальбом навмисно не поділений на частини і гурт передбачає, що саме так його повинен сприймати слухач. Потреково ж послухати реліз можна на стримінгах.

Відео знімав на одній локації молодий і дуже талановитий Сашко Острогляд, який раніше працював з BRAII як фотограф. Це перший його режисерський досвід. За камерою був Ілля Міхайлюс, відомий своїми роботами з Аланом Бадоєвим. Це свого роду творчий експеримент, де всі шість епізодів зняті за добу дружньою командою на благо мистецтва.

Звуком традиційно для BRAII займався Олексій Кривошеєв (Istok Studio). 

BRAII - київський постпанк/ інді-рок гурт, що виник у 2017 році. Заснувала колектив Оксана Бризгалова, яка є його вокалісткою. На рахунку команди дебютний EP "City of Nothing" (2018), що вийшов на вінілі, альбом "Lovely Dark Things" (2019) та чимало гарних відеоробіт. Окрім того, команда відіграла уже кілька європейських турів.

BRAII у соцмережах:

https://www.facebook.com/BraiiBand/
https://www.instagram.com/braii_band
https://soundcloud.com/braiiband
https://www.youtube.com/channel/UCvhMXOMu8cyU3cK5sFRoYMA
https://braiiband.com/home