Shadazz написали EP про страхи і тривоги року

Український trip-hop гурт випустив новий мініальбом "Shadazz", як реакцію на похмурий та тривожний 2020 рік.

Тексти написані трьома мовами — англійською, українською, російською; і також тут вперше чути голоси трьох вокаліст(ок)ів. 

"Концепція релізу була миттєвою реакцією на події 2020 року, починаючи з локдауну. Через це і назва — "Shadazz": альбом відбиває різноманітні думки та почуття кожно(ї)го з нас. Щоб висловитись якомога чіткіше, ми співали трьома різними мовами. Ми також багато експериментували, семплували голоси, перекручували гітарний саунд, щоб виразити певний емоційний стан. Зміни настрою чутні у структурі альбому", - розповідає вокалістка Софія Мінашкіна. 

Музиканти відзначають власний продакшн релізу, де кожен звук — невипадковий і кожен хід — свідомий; а їхньою кінцевою метою було створити таку попмузику, яку вони самі хотіли б слухати.

Описали музиканти коротко і значення окремих пісень: 

  • "in|ner space" — запрошення, від якого стає моторошно (Ед, Максим, Соня)
  • "Vorskla" — суцільна параноя під пряму бочку (Максим)
  • "tempo." — диско, пам’ять, "похований велетень" (Максим)
  • "LUllllaBY" — глітч-поп-балада про розбиті стосунки (Соня)
  • "esc" — 2020 рік як нескінченний автомобільний затор (Ед) 

Фото для обкладинки зробила Lena Moryachok в музеї медуз на Хрещатику.

"Потім я і Lena обробили її в дусі ґлітч-арту. Вже у синглах хотілося підкреслити, що вони є частинами одного концептуального цілого. Тому фрагменти обкладинки EP використані в оформленні серпневих синглів "Vorskla" і "LullllaBY", -  зазначає гітарист і вокаліст Ед Орган.

Гурт планує випустити кілька відео на підтримку EP та хоче презентувати альбом наживо, якщо дозволять умови карантину. Взимку 2021 року Shadazz збирається випустити ще один EP. Музично він буде продовженням цього релізу, але за настроєм — спокійнішим, більш чіловим. 

Shadazz — український trip-hop/alternative rock гурт, який починав свою діяльність у Криму, однак із 2017 року функціонує в Києві. На його рахунку дебютний альбом "Angry & Sad", новий EP та кілька синглів. Колектив співпрацює з лейблом ІншаМузика.

Shadazz у мережі:

https://www.facebook.com/shadazzband
https://soundcloud.com/shadazzofficial
https://m.youtube.com/c/Shadazz
https://www.instagram.com/shadazzofficial
https://shadazz.bandcamp.com