Тільки Світло презентували містичне відео про дитячі страхи

Київський гурт презентував відео на трек "Колискова" з мініальбому "Леся", що вийшов у квітні цього року.  

 

Запис, зведення та мастеринг були зроблені на місцевій студії Soundplant упродовж зими 2019–2020 років. Серед особливостей інструментальної частини — використання професійного емулятора органів із семплами інструменту XVII-сторіччя. 

Головна концепція треку — актуальне музичне доповнення віршів Лесі Українки. Пісня "Колискова", як і ще 4 роботи, є частиною мініальбому "Леся", яку гурт випустив 4 квітня. Цією роботою колектив хотів за допомогою треків у різних жанрах показати, наскільки неодноманітною може бути поезія однієї й тієї самої людини.

Над відео працював тандем режисерки Анастасії Бударіної та операторки Юлії Пацьори.

"Кліп — метафора того, як дитина зазирає в доросле життя, бачить там і багато магічного, і свої страхи, у тому числі. Локаціями для зйомок стали Лиса Гора та лісові масиви Троєщини", — розповіла в коментарі нашому виданню засновниця проєкту Іванка Світляр.

У найближчому майбутньому гурт планує сісти за накопичення матеріалу для повноформатного альбому та зіграти в Києві 14 листопада.

"У нас так багато ідей, що ми навіть самі не знаємо достоту, який буде наш наступний реліз. Є в планах одна цікава колаборація з київськими поетами, а також в архівах лежить зімпровізований за пів дня і записаний в мене вдома альбом на вірші Іванки з її чорнобильського циклу. Побачимо, в якій формі це зреалізується!

А якщо говорити про повноцінний альбом, то хочемо, щоб це було щось особливе, і, можливо, навіть епічне! Частково матеріал вже є, але нові речі теж не забаряться: Іванка хоче написати пісні, що дотикаються до багатьох людей, Маринка — вокальні експерименти й збереження і примноження нашої атмосфери, Альфа — гітарну ефектність й народну акапельність, Кирило — цікаві ритми та складну структуру пісень, я — пінкфлойдівщину і прогресив з джазовим впливом, але з людським обличчям. Мені здається, що в різних поглядах на нашу музику і є наша сила: ми не будемо нудними. Єдина проблема — збалансувати все у правильних пропорціях", — зазначає продюсер, басист і клавішник гурту Юрко Шакалов. 

Тільки світло — київський інді-гурт, що був заснований у 2017 році. Дискографія нараховує один повноформатний та один мініальбом.

"З’явилося Тільки Світло у 2017-му, мені дуже хотілося створити історію про взаємодоповнення поезії та музики. Вірші — це важлива частина мене уже 15 років, але слова ніколи не передадуть стан настільки швидко, як це зробить музика, буквально з кількох звуків. Текст потрібно перечитати, осмислити, розкрити образи, пройнятися. А коли ти починаєш читати після музичного вступу, створення атмосфери, слухач знає, на який стан йому чекати, відтак, глибше переймається почутим. Ваші емоції та стани швидше знаходять одне одного.

Оскільки музичної освіти у мене не було, а уявлення про те, чого я хотіла б досягти було, почала шукати музикантів. Навіть до людей, які грали на вулиці, не соромилася підходити. Так і познайомилася з нашим колишнім клавішником Мирославом Семенчуком, потім він привів до гурту Альфу, а я — Кирила і якийсь час ми грали в такому складі. Згодом з’явилися Маринка і Юра.

Перший альбом "Віддалене літо" склався досить швидко насправді. За 1,5 роки існування гурту. Це був перший крок, наступним уже став альбом "Леся", про який ми згадували вище.

А щодо концепції — то ми про синтез поезії та музики, про відкритість емоції й оголеність нерву, про пошук порозуміння і спільного відчуття світу зі слухачем. Ну і про світло, звісно…Тільки Світло", — додає Іванка

Актуальний склад гурту:

  • Юрко Шакалов — бас, клавішні, флейта, продюсування
  • Кирил Івашин — барабани
  • Олександр "Альфа" Дорошенко — гітара
  • Марина Петрик — вокал
  • Іванка Світляр — вокалістка-засновниця

Тільки світло у мережі:

https://www.facebook.com/svitlo.only/
https://www.instagram.com/svitlo.only/
https://www.youtube.com/channel/UCINzmnWcdnCnMlqF_IHa1Hw
https://soundcloud.com/svitlo_only