Проєкт Motorpig презентував новий альбом

Харківський dark ambient/drone проєкт випустив новий повноформатний альбом "Tesla Coil" за сприяння лейбла VOLOKRecords.

Роботу над альбомом було завершено влітку цього року.

"Для нього я використав матеріал і новий, і більш ранній та дещо модифікував. Цього разу захотілося зробити композиції із сирим та шумним звучанням, в основу лягли синтезаторний гул із покладеними на нього польовими записами — як багато інших музикантів, я постійно тримаю в кишені рекордер — як аудіощоденник, тому це ще і снепшоти різних подорожей — там і Одеський порт, і шум у торговому центрі в Харкові, і метро, і сонні розмови в плацкартному вагоні опівночі під Полтавою. Можна сказати, що це аудіокнига, яку я скомпонував, сидячи вдома в ізоляції — мабуть, чи не найкращі умови, щоб записувати ембієнт-альбоми. Моя музика — для безлюдних роздумів на краю світу", — розповів у коментарі нашому виданню, засновник проєкту Микола Йосипенко.

За словами автора, на створення музики його надихає сам процес:

"Tesla Coil" - це музика, створена інтровертом для інтровертів. П’ять треків, якими я акустично і психологічно спробував відтворити атмосферу незвичного оточення, у якому я перебував, помістивши в них штучно синтезовані звуки, які в природі не почуєш, та звуки реальних фізичних об’єктів, які я обігрував перед стерео мікрофоном. Це історії тих місць, речей та людини, що з ними взаємодіє", — додає музикант.

Над обкладинкою Микола працював самостійно.

У найближчому майбутньому в рамках проєкту планується спільна робота із власником лейбла Élan Vital Тоні Дімітровим та касетний реліз на одному японському лейблі.

Motorpig — харківський сольний дарк ембієнт/дроун/нео-фолк проєкт Миколи Йосипенка, створений у 2012 році. Дискографія нараховує вісім релізів.

Motorpig у мережі:

https://motorpig.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/motor_pig
https://www.facebook.com/themotorpig
https://www.youtube.com/channel/UCj0EE9uWa52JmEE0wwVbfMw