Triple Jump презентували дебютний ЕР

Київський midwest emo гурт випустив мініальбом "Regrets". пісні якого об'єднує тема жалю за минулим.

Робота над ЕР тривала впродовж останніх шести місяців. Гітари, бас та вокал були записані в домашніх умовах, ударні — на студії Postmix. Зведенням та мастерингом займався Eric Muth, звукорежисер з Філадельфії, який зокрема працював над альбомом "Summer Death" гурту Marietta.

Раніше Triple Jump називалися Politehnika. Про нову назву та історію її походження, у коментарі нашому виданню, розповів Олексій Островський, гітарист/вокаліст гурту:

"Triple Jump (Потрійний стрибок) — назва виду спорту, стрибки в довжину з розгону. Насправді глибокої ідеї немає, Triple Jump асоціюється в мене із чимось безтурботним, активним, підлітковим. Нова назва здається позитивною та трохи іронічною, тому що має деякий жартівливий жест у бік низки Midwest emo гуртів, що часто називаються на честь видів спорту".

Концепція релізу — різноманітні втрати:

"Ідея ЕР втілена в його назві — "Regrets". Шкода про втрачений час, людей, амбіції, бажання та емоції (як тривалі, так і блискавично швидкі). Неминучий жаль (глибоко сумний або ж іронічно-ностальгічний, навіть із присмаком веселощів, як це не парадоксально), який має дві сторони: перша змушує відчути несамовиту безвихідність від того, що щось важливе та близьке твоєму серцю залишилося в минулому, а інша сторона навпаки дає змогу трошки пригальмувати, можливо, обдумати свій життєвий шлях, і рухатися далі, зробивши глибокий, але впевнений подих.

Головним каталізатором ідей для пісень були спогади, багато приємних і не дуже миттєвостей, думки, які ми так часто намагаємося заглушити чимось побутовим, бентежним і повсякденним", — додає Олексій.

Над обкладинкою працював київський художник Сергій Буряк (Pixel Express, Farlanders).

"Обкладинку зробив мій колега по розробці відео ігор, київський художник Сергій Буряк. Ми одразу зійшлися на тому, що вона має бути мінімалістичною, з одним, яскраво вираженим центровим об’єктом. Після цього почали шукати ідеї та референси в інтернеті, доки нам не приглянулася ідея з “полароїдом”. Ну а далі Сергій все це реалізував", - розповідає другий гітарист/вокаліст Андрій Бичковський.

У найближчому майбутньому гурт планує записати чотирипісенний англомовний ЕР, опісля — україномовний. А якщо покращиться ситуація з пандемією, гурт планує вирушити у невеликий тур Україною.

Нагадуємо, раніше ми писали про дебют вокаліста гурту в рамках сольного проєкту Torino Days.

Triple Jump — київський мідвест-емо/емо-панк гурт, сформований колишніми учасниками гурту Politehnika у 2019 році. Дискографія нараховує один мініальбом.

"Ми з Дмитром намагалися грати щось у дусі Midwest Emo ще з кінця 2014 року, але без особливих успіхів. На початку 2019-го, після тривалої паузи, ми вчергове вирішили спробувати відновити нашу музичну діяльність, оскільки без музики жити якось нецікаво. Щоб додати життя у гурт, ми почали шукати басиста та другого гітариста. Я записав дві демо-пісні в домашніх умовах та створив тему на neformat.com.ua з пошуком музикантів. Все змінилося, коли до гурту приєднався Олексій. Він став тим рушієм, якого нам не вистачало, та своєю активністю розворушив нас. Після цього був виснажливий пошук басиста, почасти через те, що ми граємо у дуже нішовому та маловідомому в Україні жанрі. Через це альбом ми писали втрьох, а Олексій спробував себе ще й у ролі бас-гітариста. Басиста ми в результаті знайшли вже в той момент, коли почали розмірковувати про те, щоб грати втрьох, з однією гітарою. Антон мав досвід гри на гітарі та барабанах, але при цьому мав бажання освоїти бас і, найголовніше, дуже добре орієнтувався в жанрі", - додає Андрій

Актуальний склад гурту: 

  • Олексій Островський — гітара / вокал;
  • Дмитро Степаник — ударні;
  • Андрій Бичковський — гітара / вокал;
  • Антон Куковякін — бас-гітара.

Triple Jump у мережі:

https://triplejump.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/triplejump.band
https://www.instagram.com/triplejump.band/