Премія Jager Music Awards пройде втретє

Незалежна музична премія Jäger Music Awards шукає нові музичні імена в Україні й цьогоріч відбудеться вже втретє.

"Музиканти відчули наслідки цьогорічної кризи незалежно від географії та свого статусу. Один за одним скасовувалися концертні тури, переносилися фестивалі, але ні на мить не спинялася творча діяльність артистів. Цьогоріч вони змінювалися самі, трансформували індустрію, а головне — майстерно створювали нову реальність", — йдеться в пресрелізі.

Переможців премії оголосять у 4 основних номінаціях: "Трек року", "Відео року", "Внесок в індустрію" та "Артист року". В останній відтепер немає поділу на жанри.

Цьогоріч уперше з’явилися нові категорії:

  • "Ком’юніті року" — українські об’єднання, які створили спільноту навколо певного музичного явища
  • "Колаба року" — найкращі спільні роботи
  • "Подія нової реальності" — найкращі онлайн/офлайн події 2020-го
  • "Соціальна ініціатива в музичній індустрії" — обрання артиста або функціонера, що своїми діями чи творчістю зміг позитивно вплинути на зміни в галузі.

Також організатори наголошують на вагомості номінацій у рамках Young Blood. Подати заявку на участь у премії цього року молоді артисти можуть із 21 вересня до 9 жовтня включно на сайті.

Призи будуть розподілені в трьох категоріях: Young Blood Jury Choice — зйомки музичного відеокліпу для переможця. Young Blood People's Choice — сертифікат на придбання музичного обладнання. Young Blood Jägermeister Choice — випуск вінілу накладом 300 примірників та допомога в презентації платівки.

До складу журі залучено 31 людину, серед яких: співзасновник сербського фестивалю EXIT Festival Райко Божич (Сербія); тур-менеджер гуртів Kaiser Chiefs, RED та Fink Саймон де Вінтер (Велика Британія); менеджер Modeselektor та Ben Klock Гідеон Ратенов (Німеччина) та інші видатні гравці музичної сцени. Головою ради цьогоріч стане музичний журналіст і засновник аудіожурналу Stereobaza Ігор Панасенко (Stereoigor).

Всі номінанти із зазначених вище категорій будуть оголошені 19 жовтня. Переможці — 21 листопада.

Jager Music Awards — це творчий конкурс для музичних виконавців і гуртів, які представляють некомерційну сцену. Премія виступає за передові явища в музиці та самобутність музикантів, відзначаючи найяскравіших представників незалежної сцени. У попередні роки змагання Jager Music Awards проводилося водночас на території чотирьох країн: Росії, України, Білорусі та Казахстану, але з 2018-го премія для українських виконавців стала окремою.