Low Hut Recordings - новий український лейбл

Український каталог лейблів поповнився новим іменем — Low Hut Recordings.

Конкретної тематики або цілі, лейбл немає. За словами засновників, він створений для випуску музики друзів та збереження пам’яті про камерні релізи.

"У мене давно в голові була ідея видати декілька дисків та касет музики моїх друзів. Зробити дизайн, оформити все гарно, роздати друзям та знайомим, просто для себе та них.

Ми проводили багато часу в бесідах із Ромою Monotronique (ред. співзасновник лейблу) про музику, лейбли, знахідки на discogs і все таке. У нього є велика купа невипущеного матеріалу, що мені подобається. Також у деяких моїх знайомих є музика, яку мало хто чув, тому я подумав: чому би не зробити щось на кшталт мікролейбла, для близьких", — розповів у коментарі нашому виданню один із засновників лейблу Dima Phase.

Головна мета лейблу — видання близьких, друзів та знайомих на фізичних носіях з акцентом на гарне оформлення, дизайн. 

"У нас немає цілей завойовувати щось, комусь щось доводити. Ми просто хочемо видати музику своїх друзів, знайомих, близьких, зробити це красиво, щоб шматочок фізичної пам'яті залишився, бо у стрімкому цифровому світі час і спогади знецінюються, сторіз згорають і пости йдуть вниз по стрічці. А касета, платівка, диск, буде на поличці, і ти зможеш до нього повернутися, коли тобі буде зручно. Для мене це важливо", - додає Дмитро

За словами засновників, Low Hut Recordings видаватиме переважно електронну музику, але творці не відкидають можливості розширення майбутнього каталогу.

Історію походження назви, нам також розповів Дмитро:

"Low Hut — Мала Хата, маленький будинок. Ми сиділи у мого товариша вдома, джемували, показували один одному різні записи, й у мене не вкладалося у голові, чому ніхто не чув цього, адже це так круто. Звідси й назва — записи з маленького дому".

Поки що каталог лейблу нараховує лише альбом Monotronique "A Better Tomorrow And Tomorrow Is Now". У планах — кілька релізів різних електронних жанрів, але жодних обмежень Low Hut Recordings собі не ставить. 

Нагадаємо, раніше ми писали поради щодо того, як запустити власний DIY-лейбл. Також більше про українські лейбли ви можете дізнатися з нашої рубрики "Знайомство з лейблом".

Low Hut Recordings — новоспечений харківський лейбл, створений Дімою Phase та Романом Monotronique і спрямований на обмежену реалізацію фізичних носіїв своїх підписантів.

Low Hut Recordings у мережі:

https://www.instagram.com/lowhutrecordings
https://www.facebook.com/lowhutrecordings