Pree Tone випустили новий сингл

Столичний noise rock, shoegaze гурт презентував нову композицію та відео "Fifth O" з майбутнього альбому "Brekka" за підтримки лейблів Geertruida та [addicted label].

Запис відбувався в Ісландії на студії Geertruideux посеред гір та поля. 

"Весь запис проходив протягом 4 днів, ми були заряджені незвичайною обстановкою і якоюсь мірою переломним концертом в Рейк'явіку, де ми вперше грали нові треки та вперше в поточному складі. На студії в Ісландії ми робили все самі в процесі запису (без звукотехніка), тому зведення зайняло чимало часу.

Ще з моменту виходу "Kiddy", ми дали зрозуміти слухачам що ми не гратимемо одне і теж десятки років. Новий альбом буде ще далі від перших релізів гурту, так що подивимося наскільки все готові до зовсім іншого тріпу", — розповів у коментарі нашому виданню, гітарист гурту Євген Люн.

За словами музикантів, "Fifth O" мала приблизно 10 різних версій та ревізій. Фінальним мастерингом займався Timothy Stollenwerk (Chromatics, Kevin Morby, Morphine) з портлендської студії Stereophonic Mastering.

"Нас надихають невеличкі вигадані історії, котрі ми видумуємо, та люди, з котрими ми робимо щось разом. Я можу лише сказати, що "О" в назві це "Ocean", а далі без коментарів — треба залишати простір для фантазії в слухачів", - додає музикант. 

Над макетом для обкладинки працював Женя Люн, він зроблений із відео, створеного Анною Тихою.

 

"Я хочу, щоб усі, хто читає це, подивилися відео, буде зрозуміліша й концепція, й обкладинка. Артворк зображує обривки реальності нашого міста Київ, отож, можна навіть впізнати це місце. Той, хто зробить це, отримає від нас футболку або диск", — зазначає Євген

У найближчому майбутньому гурт планує презентувати повноформатний альбом, видати документальний фільм про подорож до Ісландії та зіграти 29.08 на фестивалі Electric Meadow MMXX. 

Нагадуємо, на сайті є рецензії на LP "Кiddy" (2018) та ЕР "Simmer" (2014).

Також ви можете прочитати інтерв’ю з гуртом та матеріал, де фігурують музиканти Pree Tone.

Pree Tone — нойзрок/шугейз гурт із Києва. Він виник на перетині революції та війни пізньою зимою 2014 року. На рахунку колективу чотири мініальбоми та два LP. Наразі готується повноформатний альбом та документальний фільм про подорож гурту до Ісландії.

Pree Tone у мережі:

https://preetone.bandcamp.com
https://www.facebook.com/preetone