Хамерман Знищує Віруси та Олександра Морозова презентували спільний альбом

Нещодавно київський гурт презентував новий альбом "CTRL+ALT+DEL", записаний спільно з піаністкою Олександрою Морозовою.

"CTRL+ALT+DEL" музиканти писали протягом останніх років трьох, а перші замальовки із Сашею Морозовою до нього з’явилися і взагалі у 2015-му.  Реліз містить декілька старих пісень у "новій пишній обробці" і кілька нових, які ще ніколи ніде не виходили, наприклад, з опери "Трояндовий Бутон", яку Хамерман Знищує Віруси ставили у 2015 році на Гоголь Фесті за мотивами розповіді про Каїна та Авеля.

Особливості запису

Володимир Пахолюк (вокал): Цей формат для нас дуже незвичайний, бо ми переважно робимо електронну музику, а тут такий органічний звук клавішних, фортепіано та вокалу. Тому ми під цю справу шукали спеціального звукорежисера, ним став Андрій Прищенко.


Концепція 

Володимир: Цей реліз про те саме, що і всі інші — про "скоро вам усім пизда", і "CTRL+ALT+DEL" у цьому сенсі не унікальний. Його концепція у тому, наскільки ми зможемо розширити своє уявлення про ХЗВ і для себе, і для наших слухачів, бо зазвичай ХЗВ сприймаються як гурт, що співає під мінусовочку, і це попри те, що у нас вже кілька років є великий джазовий проєкт, де ми граємо з ансамблем, у котрий входять 6 найкращих джазменів України. 

У нас був задум зробити ХЗВ з фортепіано, але на нашому шляху не з’являвся достойний музикант, і ось, коли ми побачили, що своїми пальчиками витворяє Олександра Морозова, сказали собі: оце та людина, котра нам потрібна.

Альберт Цукренко (вокал, музика): Це дуже класно відтіняє нашу лірику та мелодику. У неї дуже жіночний стиль гри, створює прикольний контраст з нашими голосами, нашою подачею та усім на світі. 

Володимир: Вона виявилася єдиною людиною, котра змогла реалізувати наш концепт. До речі, з Олександрою цей формат ми катаємо вже кілька років, і це взагалі має успіх. 

Альберт: Вона і є цей формат. 


Обкладинка

Володимир: Кожна обкладинка ХЗВ — це, реально, подія. Ми ніколи не спускаємо обкладинки на гальма, і над ними працює зазвичай дуже багато людей.

Я якось у дитинстві дуже надихався Далі, і у нього є серія робіт, де він пише свою дружину, яка сидить, повернута до нього спиною. Саме цей образ надихнув на ідею ось такої обкладинки. Фото ми робили в студії ФОЛЬГА, яку заснувала київська фотографиня Оля Закревська. Чому ми вибрали її? Тут так, як і з Олександрою Морозовою, — в нас же історія відносин, Закревська вже нас фотографувала багато. Вона знає, як це робити і як працювати з ХЗВ. Коли ми вирішили, що нам спершу треба робити саме фотосесію, одразу звернулися до Олі, вона пофоткала нас дуже класно, у такому рембрандтівському світлі. Фотосет вийшов дуже крутий. Дизайн робив шрифтовик Дмитро Ростворцев. Це людина, яка наробила тут сучасних шрифтів для половини фірм та великих підприємств України. Нещодавно Дмитро отримав за свій шрифт премію на фестивалі в Японії.

 

У найближчому майбутньому гурт планує дати серію виступів: 22 серпня в Одесі, 27 серпня та 19 вересня в Києві26 вересня у Львові та 9 жовтня в Дніпрі.

Також на сайті є великий матеріал про Хамерман Знищує Віруси.

Хамерман Знищує Віруси — український гурт, який виник у 1997 році в місті Суми. Основу гурту складають Володимир Пахолюк (вокал, тексти) та Альберт Цукренко (вокал, музика). Окрім того в гурту є концертний склад, який можна почути та побачити на живих виступах.

На рахунку ХЗВ кілька альбомів, мініальбомів та синглів. що ж стосується їх творчості, то це суміш на грані: суржик, нецензурна лексика, постмодернізм, іронія та багато інших дивних складових в одному флаконі.

Хамерман Знищує Віруси у мережі:

https://www.facebook.com/HZVBAND/
https://h-z-v.bandcamp.com/