Проєкт эфир и фирн презентував новий реліз

Женя Свіщов, відомий раніше як вокаліст гурту Memorials, презентував нову збірку віршів покладену на музику — "Горизонталь".

"Я почав працювати над записом минулої осені. Коли в перші тижні українського карантину я записував голос, мені здалося, що вірші, написані ще у 2017 році, звучать в новій, ширшій сенсовій панорамі, всупереч тісноті панорами акустичної.

Я ходив до студії, працював вдома, проганяв вокальну доріжку через гітарний підсилювач, записував треки на стрічку й оцифровував. Текст весь цей час набирався танінами та жив своїм життям.

Звільнитися від запису — це як вийти з карантину, невипадково ми використовуємо слово release. Але як карантин диктує звільнення, так свобода передбачає ізоляцію, і незабаром я почну третю частину", — говорить Женя Свіщов про новий реліз на власній сторінці у facebook.

Концепцію нового альбому автор описує так:

"Горизонталь" — це подорож країною, подорож покоління, котра усвідомлює себе виблядками постмодерну, вигодувані масовою культурою в злиднях. У його вагоні: музика — лише набір звукових сигналів, мистецтво — тільки текстура. Це подорож покоління, що причащається світовою культурою в зрілому віці, не маючи наставників і наступників. Воно вчиться читати по складах і викликати духів. У світі, де дух скасований".

Женя Свіщов народився та провів основну частину життя в Криму, місто Сімферополь. Брав участь у появі та розвитку локальної хардкор-панк сцени. Заснував гурт Memorials, з яким записав і випустив один повноформатний альбом та декілька EP. У 2014 році через анексію Криму переїхав до Львова. эфир и фирн його сольний проєкт, де автор на музику описану як емобієнт (суміш емо та ембієнту) декларує власні вірші. Дискографія нараховує три релізи.

Нагадуємо, на сайті є рецензія на останню роботу эфир и фирн "Кров" (2019) та два великі тематичні матеріали: інтерв’ю з Женею Свіщовим та ретроспектива гурту Memorials в рамках рубрики Neformat Family.

эфир и фирн у мережі:

https://efirn.bandcamp.com
https://www.facebook.com/efirifirn/