Dying Grotesque презентували дебютний альбом

Київський death metal гурт презентував дебютний альбом "Sunflower Tide".

Альбом почав зароджуватись у вигляді демо двох пісень — "Helga" та "Amanita Muscaria" всередині літа 2019 року. Загалом на створення релізу музиканти витратили п’ять місяців.

"Узагалі весь продакшн був дещо новим для мене. Насамперед, це міксування гітарного звуку з гітарами HM2. Аби не зробити типові звукові помиї 100500 "швед дет" гуртів, я намагався придумати щось своє. Те, що багатьом не буде до вподоби, але воно буде відповідати назві гурту, його пісням, його обкладинці. Будемо старатися пройти крізь критику авторитетів", — розповів у коментарі нашому виданню вокаліст та гітарист гурту Сильван.

За словами музикантів, концепція релізу полягає в слов’янському безумстві, що не є абсолютним злом та добром, це самостійне поняття буття.

"Кожна композиція альбому являє собою певну історію, яку кожен може відчути та зрозуміти з огляду на власний досвід та асоціації. Від помсти Ольги до переслідування ліричного героя мавкою", — каже Сильван.

"Надихнуло те, що я ніколи не чув та не бачив такого контенту, крім популярних релізів харківських блек-метал гуртів та ужгородських представників метал панку, де оспівування жахіть може бути мелодичним та віртуозним, важким та без блекових запилів по мелодичному мінору, а головне таким близьким до нас", — говорить Нордвінд, барабанщик гурту.

Обкладинка створена київською художницею stradusya. При розробці концепту музиканти надихалися стоунер та сладж гуртами української сцени. За словами учасників Dying Grotesque, "арт не жахливий і не огидний — він на 100 % гротескний".

Про плани на майбутнє нашому виданню розповів Андрон, гітарист гурту:

"У планах нашого гурту підготувати ґрунт для нових релізів. На жаль, у зв’язку з епідеміологічною ситуацією живі виступи оповиті густим туманом на цей час. Плекаємо надію, що ближче до зими ми зможемо сказати вам та нашій майбутній аудиторії: "Іду на ви".

Dying Grotesque — молодий столичний death metal гурт, що був створений у 2018 році. Дискографія нараховує мініальбом, спліт з Dissolution та повноформатний альбом. Серед інфлюенсерів музиканти називають: Grave, Dismember, Autopsy, God Macabre, Authorize, Convulse, Xysma, Bolt Thrower та Edge of Sanity. Наразі актуальний склад: Сильван — вокал, соло гітара; Андрон — ритм-гітара; Нордвінд — барабанщик.

Dying Grotesque у мережі:

https://dyinggrotesque.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Dying-Grotesque-103488991282367/
https://www.instagram.com/dyinggrotesque/
https://twitter.com/dyinggrotesque
https://www.youtube.com/channel/UC1EnKjVtTwXOos5vbK4sQDA