Ragapop презентували дебютне відео

Новий електронний проєкт Ragapop, що створений учасницями Dakh Daughters Русланою Хазіповою та Ганною Нікітіною за підтримки Антона Очеретяного, випустили відео на дебютний сингл "Гордості / Gordosti", що увійде до майбутнього трьохпісенного мініальбому "Сяся".

 

Запис пісні проходив на київській студії LipkyZvukoZapys під керівництвом Вадима Лазарєва. Мастеринг треку робив Білл Скіббе на Third Man Records. Зведення гурт робив власними силами. Серед особливостей запису, гітарист гурт Антон Очеретяний зазначає:

 

"Особливістю запису вокалу саме цього треку було використання додаткового мікрофона, призначеного для губної гармошки, сигнал якого проходив крізь ланцюг аналогових пристроїв, створюючи ефект затримки, яким ми керували в реальному часі залежно від того, що співала Руслана. Також ми завжди ретельно працюємо над звучанням гітари, намагаючись відійти від звичного в нижчий діапазон та наблизити звук до механічного".

Пісня "Гордості" - це уривок із трагедії Софокла "Цар Едіп" у перекладі Івана Франка.

"Це текст, скомпільований із двох хорів, який уперше прозвучав наприкінці 2000-х на фестивалі Гогольфест у постановці Влада Троїцького "Цар Едіп", у якому брали участь Руслана та Аня. Пізніше все це трансформувалося у виставу "Собача будка" в театрі Дах. У цьому для нас полягає певний момент рок-н-ролу, як нескладного вуличного мистецтва, у якому одні й ті ж самі історії можна переосмислювати знов і знов, змінюючи їх, додаючи нові сенси", - розповів у коментарі нашому виданню Антон Очеретяний.
 

У найближчому майбутньому гурт планує випустити ще один сингл та мініальбом "Сяся" і дати перший публічний виступ восени цього року.

Проєкт Ragapop було створено наприкінці 2018 року, його початком став фотопроєкт Руслани Хазіпової та Ганни Нікітіної в Інстраграмі.

Ragapop у мережі:

https://ragapop.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ragapopnow/
https://www.instagram.com/ragapopnow/