паліндром випустив новий сингл

Львівський виконавець представляє фінальний сингл перед виходом нового повноформатного альбому.

Творець проєкту Степан Бурбан відповів на кілька наших питань стосовно релізу.  

— Коли ви почали роботу над новим альбомом?

— Почав писати реліз одразу після дропу дебютного альбому "Про сьогодні, завтра і вчора". Я не маю контракту з якимось продюсерським центром чи лейблом, тому альбом — це невимушений процес для мене. Накопичуються твори, тому і формується альбом. На сьогодні не все ще дописане, оскільки я прихильник формату щоденника. Новий день — нова пісня (якщо пощастить, звісно).

— У цій пісні, більшою мірою, у порівнянні з іншими піснями паліндрома, відчувається Кашляючий Ед. Чи був спеціальний намір якось імплементувати елементи того альтер-его у цей проєкт? І яке взагалі майбутнє Еда як окремого проєкту?

— На цей момент я не відчуваю потреби в якомусь альтер-его. Паліндром, Ед — це все я, просто ці нікнейми треба ставити в хронологічному порядку, тоді проясниться картинка. Не виключено, що згодом з‘явиться і третє ім‘я, і четверте. Я люблю конгломерувати з жанрами та відчуваю від цього не менше задоволення, ніж від творення музики, власне.

— Хто та як працював над кліпом? 

— Кліп ми знімали з Ляною Мицько, просто гуляючи чи катаючись на велосипедах. Також долучив свого друга дитинства (ред. Василь Задорожній), який купив дрон нещодавно, аби він познімав наш район з-під неба. Думаю, це теж дуже символічно, що робив це друг з дитинства на Патона. Словом, люди мають якесь пояснення з трьох букв на це... diy))

— Вам уже встигли закинути ностальгію за "совком" через відеоряд кліпу. Хоча ви писали, що йдеться про образи з дитинства, які до того ж мають певну мистецьку цінність. Можете розкрити детальніше ідею цінності цих архітектурних елементів? У чому вона полягає для вас?

— Ці образи добряче засіли мені в голову і асоціюються з дуже глибоким дитинством, коли у мого тата після "Волги" з‘явилась перша іномарка Опель, і ми гуляли спорткомплексом "Спартак", що вже тоді, мабуть, відчував свій майбутній крах. У Паліндромі дуже багато про дитинство, про крихке та інтимне.

— Чого чекати від нового альбому? Яким він буде?

— Чекати музики, різної. В емоційному та стилістичному плані.

— Чим займаєтеся під час карантину та що порадите іншим виконавцям?

— Власне, і займаюсь написанням альбом, у чого і раджу всім виконавцям:d Зайвим не буде точно, якщо виконавець гідний.

 

До слова, у приспіві пісні використані слова з відомої української пісні "Золото Карпат"  Івана Поповича, яка є для Паліндрома візуальним символом могутніх Карпат. Трек доступний на стримінгових сервісах.

"святковий" — другий сингл з наступного альбому Паліндрома, який виконавець планує випустити вже у червні. Першим синглом була пісня "Мауглі". 

Паліндром — проєкт львівського hip-hop виконавця Степана Глави, відомого також за сольним проєктом Кашляючий Ед. Орім того він є учасником гурту Глава 94. На його рахунку дебютний альбом "Про сьогодні, завтра і вчора" (2019) та чимало кліпів. 

Паліндром у мережі:

https://www.facebook.com/palindroms/
https://www.instagram.com/palindrom.ed/
https://soundcloud.com/stepan-glava
https://www.patreon.com/palindrom
https://www.youtube.com/channel/UChC0-DWHSWUMbK-P1HzEs3Q