Саша Буль зняв кліп про долю музиканта

Чернівецький виконавець презентував новий сингл "Too Old To Sell My Soul" та кліп на нього. Пісня увійде до майбутнього альбому виконавця. 

— Що вас надихало на написання цієї пісні? 

— Я написав її минулого літа, коли сидів у себе в заміському будинку без електроенергії. Тоді Європою розгулював ураган, який "наламав дров" і в Україні. Саме цей буревій і повикручував із землі електроопори, залишивши села та міста в дельті річки Дністер без світла. Тож, просиджуючи ночі при свічках я багато імпровізував в блюзових варіація. Так і народилася ця пісня.

Слова пісні прийшли моментально. Її ліричний герой — це музикант, який розуміє, що він присвятив музиці всього себе, та у відповідь лише розчарувався в індустрії. Сюжет торгів із дияволом — класичний для блюзової міфології. І в моїй пісні — це своєрідна аналогія зі зрадою власному творчому я, на користь заробітку. Тож, герой констатує, що йому вже пізно продаватися, він залишиться на одинці із привидом, що живе в його гітарі

— Як ви її записували?

— Записав усе я також оперативно все в тому ж будинку в дельті Дністра, використовуючи 8-канальну портастудію та два мікрофони. Окрім клавішних та оплесків, все записано одним дублем. Тому, це практично лайв із мінімумом постобробки. Для мене це дебют в якості "бедрум-продюсера", коли абсолютно все: від накопичення — до мастерингу, я робив сам

— Де знімали обкладинку? 

— Обкладинку зняла моя дружина, коли ми прогулювались вздовж берегів Дністра і натрапили на це мальовниче перехрестя. Пісня на той момент, ще не була написаною, проте я знав, що фотографія згодиться.

— Щодо кліпу? Як народилася ідея для нього? 

— Ідея кліпу виникла досить спонтанно, коли ми із товаришем передивлялись запис мого інтерв'ю на регіональному телебаченні. Він тоді необачно кинув фразу, що я повинен використати цю своєрідну естетику для зйомок кліпу. Я швиденько накидав сценарій, домовився із друзями-телевізійниками та знайшов актрису на роль ведучої. Самі зйомки тривали менш як дві години. Тож, це дуже бюджетний продакшн, як у фінансовому так і в часовому плані.

У ході зйомок ми багато сміялися та імпровізували. Чіткого плану у нас не було. Відео покликане стати своєрідною одою стилістиці регіональних телеканалів із їхнім кітчем, надмірним офіціозом та шароварщиною. Інша ж ціль відео — це доповнити ідею пісні про відносини між музикантом-творцем та індустрією, яка ставить перед ним відповідні вимоги. У свої тридцять з гаком я неодноразово відмовлявся від, на перший погляд, ласих пропозицій, на користь творчої свободи та чесності із самим собою. І можна сказати, що це дурнувате відео — мій маніфест.

— Коли чекати вашого наступного релізу та що саме це буде?

— Тепер, в умовах пандемії, складно робити якісь прогнози та будувати плани. Проте, можу із впевненістю сказати, що до кінця весни вийде ще кілька синглів із нового альбому та, врешті-решт, сам альбом, який і називатиметься "Too Old To Sell My Soul". Усі пісні я зіграв, записав та спродюсував сам. Крім того, 27 березня виходить альбом іншого проєкту, в якому я беру участь — Me and That Man. Я став автором музики та текстів для кількох композицій альбому та зіграв на гітарі та банджо. Проте, звісно, найбільша моя активність зараз у соцмережах, де я намагаюсь скрасити карантинні будні своїх слухачів не лише музикою, а й імпровізованими кулінарними шоу та іншим розважальним контентом. 

Трек "Too Old To Sell My Soul" уже доступний на всіх стримінгових сервісах

Sasha Boole / Саша Буль — чернівецький сонграйтер, кантрі/фолк виконавець, котрий грає на багатьох музичних інструментах. Його активна гастрольна діяльність почалась лише у 2014 році, проте кількість зіграних концертів уже перевалила за кілька сотень. На рахунку музиканта кілька повноформатних альбомів, один з яких виданий на вінілі українським лейблом AbyShoMusic, та кілька синглів. 

Почитати рецензію на Sasha Boole - Vol.1 (2013) можна тут.

Sasha Boole у мережі:

Bandcamp: https://sashaboole.bandcamp.com
Facebook: https://www.facebook.com/sashabooleofficial
Soundcloud: https://soundcloud.com/sasha-boole
Instagram: https://www.instagram.com/sasha_boole/