Heinali і Михайло Балог записали спільний міні-альбом

Український композитор Heinali та джазовий саксофоніст Михайло Балог анонсували вихід спільного міні-альбому "A Mechanical Bird in an Electric Garden".

"A Mechanical Bird in an Electric Garden" містить дві імпровізації, які музиканти записали у грудні на київській студії Lipkyzvukozapys та у яких поєднали саксофон Михайла і модульний синтезатор Олега Шпудейка (Heinali). EP вийде 3 квітня na лейблі Injazero Records.

"Назва ілюструє характер нашої взаємодії. Поліритми та поліфонія, згенеровані на базі машини, проти імпровізації людини. Назва походить від моєї власної міфології, яка розвивалася самостійно протягом минулого року. Я почав називати свою музику "електричними садами поліфонії". Почасти тому, що в садах зазвичай мешкає безліч незалежних голосів різних птахів, які зазвичай звучать одночасно. А поліфонічні композиції добарокової епохи дуже схожі на сади: вони мають дуже стійку горизонтальну якість, що проявляється не стільки в експресії, скільки у дослідженні певних станів (подібно до деяких сучасних музичних практик, як drone, що працює з музичними скульптурами замість музичних композицій). Частково через ідею Брайана Іно про композитора як садівника. А механічний птах — це, звісно, саксофон Михайла", — йдеться в описі релізу на Бендкемпі Heinali.

Мастеринг релізу здійснив Taylor Deupree з 12k Mastering, а обкладинку для нього створила Марина Оснах (Snegõm design).

Heinali — це псевдонім українського композитора і виконавця Олега Шпудейка, який працює в основному в області електроакустики. Самоучка, який почав свої перші стилістично еклектичні експерименти у 2003 році. Його записані твори виходили на InjazeroRecords, Sony Interactive Entertainment, The Flenser, Fluttery, NEN, Paradigms та інших лейблах. Почути виконавця наживо можна як в Україні так і за кордоном.

Heinali у мережі:

https://www.facebook.com/heinali
https://heinali.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/heinali
https://www.instagram.com/heinalimusic/

Михайло Балог — український джазовий саксофоніст і музикант. Він є автором навчальних методів та засновником львівської школи сучасної музики Vedel School. Відзначений на батьківщині за свої мультидисциплінарні мистецькі проєкти, Балог — це постійний експериментатор, що поєднує духовні хорові, імпровізаційні музичні, театральні та кіно твори, джаз та електронну музику.

Михайло Балог у мережі:

https://soundcloud.com/manutones
https://www.facebook.com/balogmichael
https://www.instagram.com/manutones