Zoanthropy випустили новий сингл

Київський post-metal, sludge колектив представляє новий сингл "Prison Walls" з майбутнього альбому. 

Ми розпитали учасників гурту про новий сингл та про очікуваний лонгплей. 

Як довго ви працювали над синглом? 

Микола Превір (гітара): Самій пісні вже понад рік, і ми досить довго граємо її наживо. Накопичення йшло дуже неквапливо на двох різних студіях впродовж 2019-го. Зведенням та мастерингом займався Вадик Лазарєв з Lipky Zvukozapys, для якого зводити подібний жанр було в новинку, але він є професіоналом своєї справи та за кілька ітерацій ми отримали результат, яким дуже задоволені. Також консультативно зі зведенням і мастерингом нам допомагав Олексій Червоняк (донедавна гітарист Vovk).

Борис Превір (вокал): До речі, це перший наш трек, записаний на студії повністю, адже досі, для попередніх ЕР, гітари та бас накопичували вдома. Тут, звичайно, не обійшлося без своїх особливостей:

Саша Семенов (барабани): Процес запису "Prison Walls" відрізнявся від попередніх записів, для нас це був дуже цікавий новий досвід і я вважаю, шо всі хлопці гарно попрацювали. До запису цього разу ми підійшли серйозніше і прискіпливіше, багато дискутували між собою, пропонували й обговорювали ідеї, сподіваюсь, результат сподобається слухачам.

 – Про що цей реліз? 

Борис: Це пісня про тюрму, бо ми вже дорослі дядьки, тому треба писати про щось поважне і життєве. Коли ж говорити серйозно, то особливого концепту тут немає. Музично надихалися Fall of Efrafa, лірично – темною поезією Василя Стуса. Так першу частину надихнув його вірш "За роком рік росте твоя тюрма...", а кінцівка є вільним англійським перекладом "Живі – у домовині, мертві – ні…" Безперечно, минулий рік минув під знаком Василя – пісні різних виконавців на його вірші, книга і фільм про нього – то й ми не втримались і вирішили зробити щось своє. Власне, хотіли створити щось сердите, темне, вогке, але водночас залишити трохи місця для пост-рокової краси. Ніби вийшло.

Микола: У 2018-му, коли писався трек, ще розглядали варіант пісні українською на вірш Стуса, або вставити spoken word частину з вірша. Але невдовзі вийшов альбом The Nietzsche з треком на вірш Стуса, а згодом ще й фільм "Заборонений". Тому вирішили відмовитися від прямих відсилок до поета, яких в інформаційному просторі й так вже вистачало.

 

– Хто робив обкладинку? 

Микола: Обкладинку довго не могли узгодити між собою, і те, що ви бачите на релізі — це вже третій її варіант. Мали різні ідеї, як воно мало виглядати спочатку: від похмурої абстракції до якихось образів, які б ненав’язливо асоціювались з тюремним муром.

Саша: Арт на реліз синглу нам намалювала Ксена Білан, яка працює у Black Swallow Tattoo, а Юрій Казарян (White Ward) зверстав фінальний варіант. Результат гарний, все як треба.

– Коли чекати вашого наступного релізу та що саме це буде?

Микола: Працюємо над матеріалом для альбому, який плануємо видати у 2021-му. Поки що тізеримо, на що він буде схожим. Тому найближчий реліз — це ще один сингл пізніше цього ж року.

Саша: Зараз активно працюємо над новим матеріалом і думаємо над концепцією майбутнього повноформатника. Особисто мені дуже подобається те, що виходить, буде цікаво. До речі, 21-го березня будемо грати у столиці на Dihlofos, плануємо зіграти новий трек, тож залітайте послухати, тим паче з нами гратимуть чудові гурти: Rene Maheu, KiteFlighter, Under Streets та Камнеозерск. Очікується душевний гіг).  

Нагадаємо, останнім релізом Zoanthropy став міні-альбом "vol​.​2", який вийшов у серпні 2018 року. 

Zoanthropy – це київський post-metal, sludge гурт, який розпочав діяльність у 2017 році. На їхньому рахунку два міні-альбоми та сингл. 

Zoanthropy у соцмережах:

Bandcamp: https://zoanthropyband.bandcamp.com
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCaxM3L2DVfDYoBjPVfUMzdw
Facebook: https://www.facebook.com/zoanthropyband/