This Present Moment випустив сьомий альбом

Краматорський ambient проєкт представляє свій сьомий повноформатний альбом "Dry branches, flowers and gaping abyss".

"Реліз писався вдома, у відповідній атмосфері. Перший трек був створений ще у червні 2019 року за віршем, який я написав до картини своєї дівчини Аліші. Інші треки створювалися протягом осені-зими 2019 та 2020 років. Трек "Weightless of souls" я створив у присутності моєї дівчини, це надавало особливого натхнення. Інший матеріал робив наодинці", — розповів у коментарі нашому виданню творець проєкту Ілля Горлов.

Треки альбому "Dry branches, flowers and gaping abyss" Ілля створив за своїми віршам, зокрема "Weightless of souls" та "Gaping abyss of magical powers", тож і відповідь на питання, про що цей реліз, музикант радить шукати у його поезії. Її можна знайти, наприклад, тут.

"Концепція в тому, що треба залишатися у теперішньому моменті, відчувати енергію Всесвіту, інших людей і намагатися не потрапляти у виверти реальності. Відчуття та розуміння цього і надає натхнення на написання рядків та звуків", — додає Ілля.

Обкладинка релізу — це та сама картина Аліші, яку вона писала олійними фарбами, і яка надихнула творця проєкту спершу на написання вірша, а потім і створення заголовного треку.  

This Present Moment — це проєкт краматорського музиканта Іллі Горлова, який також є вокалістом groove metal гурту Lifer. Окрім того Ілля має stoner doom проєкт Slow Billow і dark ambient/drone проєкт And Remain There Forever, пише вірші. У This Present Moment уже є 7 альбомів і на цьому, за словами музиканта, рахунок не закінчиться.

"Початково, у 2017 році, це була просто музика до моїх віршів, під яку я монотонно читав рядки. З часом я задумався про те, щоб створену музику об'єднати у проєкті. Відбулося це у 2018-му. Однак, далеко не всі треки та, навіть, альбоми, пов'язані з віршами. Усвідомленість та відчуття теперішнього моменту є основою натхнення для цього проєкту. На музику вплинули психоделічні, ембієнт, дроун виконавці та гурти, як живі, так і електронні проєкти. Наприклад, з дитинства я вбирав музику Pink Floyd. Також на звучання мали вплив різні psychedelic rock, stoner doom виконавці ба кшталт Dead Meadow, Sleep", —  розповідає музикант. 

This Present Moment у мережі:

https://thispresentmoment.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/IlyaGorelaw