René Maheu випустили новий міні-альбом

Хмельницький скрімо-гурт презентував третій міні-альбом під назвою "Mor".

Музиканти записали реліз за півтора місяця, але матеріал для нього готували ще з середини минулого року.

"Вперше в історії гурту всі інструменти окрім вокалу та скрипки, писалися виключно вдома, це для нас трохи було експериментом. Валік (вокаліст) та Антон (скрипаль) записувались на хмельницькій Hardwave Studiо у Макса та Петра, котрим ми, як і щоразу, безмежно вдячні за комфортні умови та, найголовніше, якісний звук релізів, яким ми завжди задоволені", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист René Maheu Олександр Рожковський.

Зводив міні-альбом "Mor" Макс Арієць (Hardwave Studiо), який працював і над попередніми релізами колективу.

"Особливості були тільки у порівнянні з колишніми роботами René Maheu. Якщо раніше були скрипки та клавіші з бібліотек, а гітари писалися напряму в студії, то цього разу — ні. Справжня скрипка звучала відмінно. Результатом я задоволений. Крутий альбом, брудний нахабний звук, все вийшло, як треба", — коментує співпрацю з гуртом Максим. 

Для обкладинки хмельниччани обробили палітурку збірки фантастики та жахів американського письменника Августа Дерлета "Something Near". Музиканти зазначають, що в контекст збірки не пірнали, але їм дуже підійшло саме зображення. 

"З початку існування гурту ми подорослішали і наш світогляд теж. Існування та діяльність людства жбурляє в нас гострими важливими речами, які ставлять під питання цілісність людських взаємовідносин та нашого ставлення до планети, на якій ми живемо. Реальність існування в гармонії з нею та саме між нами, без егоїзму, жорстокості, ненависті, що надалі може призвести до страшніших наслідків, які вже траплялись.

Наприклад, лірика першого треку "Carnivores" торкається загальної теми того, що люди все більше втрачають своє людське обличчя: "These hidden in smog faces, distorted with nothing but hatred savage instincts of those whom we used to call animals, even though they often deserve to be called "humans". А в пісні "The Sky Can No Longer Be Seen" ми згадуємо про жахливі масові винищення: стовпи чорного диму, які виринали з труб крематоріїв закриваючи небо на територіях таборів смерті, геноциди та голодомори. А головне — про надію людей на те, що ми більше ніколи не допустимо таких помилок: "Never, no way, think it over before it's too late. We won't let them bring everything to collapse. The sky can no longer be seen. Never again.", — розповідає про концепцію релізу Олександр Рожковський.

Що ж стосується назви міні-альбому, то у неї є подвійне значення.

"Ми використовуємо слово "Mor", говорячи про два поняття, які переплітаються в один сенс нашого альбому. У скандинавських мовах це слово означає "матір", нею ми називаємо нашу материнську планету, а зображення жінки на обкладинці є її образом, який закручується у спіраль з нескінченною кількістю скелетів. У слов'янських же мовах це слово означає епідемію, знищення, масову загибель", — додає музикант. 

EP доступний на касетах, які видав лейбл Surrogate Rec., та у цифровій версії. Презентація його відбудеться у кількох містах України. Зокрема на березень та квітень гурт запланував виступи у Львові, Одесі, Хмельницькому, Києві. Окрім того 12 квітня René Maheu можна буде почути на фестивалі Kharkiv Hardcore Fest.

Нагадаємо, EP "Mor" був у переліку 10 альбомів, на які ми чекаємо у 2020 році. 

René Maheu — хмельницький скрімо-гурт. Нинішня назва колективу є іменем французького професора філософії, близького друга Жан-Поля Сартра та Сімони де Бовуар. На рахунку René Maheu демо 2016 року та три міні-альбоми: "Hopelessness. Indifference. Death" (2017), "Fetters" (2018), "Mor" (2020).

René Maheu у мережі:

https://www.facebook.com/renetheband/
https://renemaheu.bandcamp.com
https://soundcloud.com/alex-cresh
https://www.instagram.com/renemaheu_official/