Kulshenka випустила дебютний альбом

Днями київська співачка Ірина Кульшенко представила свій перший повноформатний альбом "Хто захистить від повені дерева". Реліз став логічним завершенням першого року її сольної творчості. 

Ми поспілкувалися про реліз з Іриною Кульшенко, екс-учасницею гурту Panivalkova.

- Як записувався реліз? 

- Частина пісень записувалась на студії Lipkyzvukozapys, а частина - вдома. Тому їхнє звучання відрізняється. Для мене це був унікальний досвід, бо я ніколи самостійно не займалася аранжуванням. Коли я була у складі гурту Panivalkova, ми завжди все робили разом. А тут такий челендж. Свій альбом я почала з пісні "Ліра"’ і працювала з Ігорем Бірюченком, ударником Ofliyan. Демо вступної пісні "Інтро" я показала талановитому Захару Борисенку, і він допоміг її звести. Також ми з ним працювали над французькою піснею "L’amant de minuit", вона навіть була записана і зведена, проте я вирішила пошукати ще її звучання. Тому прийшла до Вадіка Лазарєва з гурту П’ятий Вимір, з яким ми записували перший альбом Panivalkova. З ним ми зробили основну частину альбому, і я дуже задоволена результатом.

Важливо, що цей альбом здійснився за допомогою моїх слухачів, які взяли участь у краудфандинговій кампанії та зібрали 2/3 від необхідної суми. 

- Що вас надихало на написання цього альбому?

- Усі пісні дуже ліричні, дехто навіть казав, що я закуталась у меланхолію. Це не випадково. Після завершення попереднього гурту я мала дуже затяжну депресію та персональну кризу. Весь альбом присвячений пошуку себе та внутрішній боротьбі. Спілкуючись з багатьма друзями, я дізналася, що за цей рік кожен пережив подібний стан, і зрозуміла, що не треба цього соромитись. Потрібно говорити про проблеми і тоді їх можна вирішити. Я сподіваюсь, що мої пісні комусь допоможуть.

- У вашого альбому цікава обкладинка. Розкажіть детальніше про неї. 

- Спочатку я мала намір зробити колаж. Ідея вже навіть була у розробці. За 2 тижні до релізу альбому я випадково побачила дуже гарну картинку, яка повністю описала настрій альбому. Її автор — Роберт Біссел, англійський художник який малює ведмедиків. Я надихнулася і написала єдиному дизайнеру, якого знала, Жені Якшину з гурту Гапочка. Женя — дуже талановитий митець, що грає на гітарі, пише музику і вірші, створює картини й організовує виставки своїх робіт. Мені потрібна була людина, яка має смак і працює в мінімалістичному жанрі. Я розказала Жені концептуальність своєї ідеї, він послухав альбом і професійно реалізував обкладинку за дуже короткий термін.

Альбом "Хто захистить від повені дерева" вже доступний на різних стримінгових платформах.

Kulshenka (читаємо Кульшéнка) - це творчий псевдонім екс-учасниці гурту Panivalkova Ірини Кульшенко. Мультиінструменталістка, співачка та композиторка не обмежує себе жодними рамками, самостійно робить аранжування, співає українською, англійською, французькою та іспанською. Датою створення Kulshenka Ірина називає 7 лютого 2019 року, коли вийшла її дебютна пісня "Ліра". На її рахунку ще кілька різнопланових синглів та дебютний LP "Хто захистить від повені дерева".

"Коли я тільки починала я не знала хто я і куди іду. В березні зібрала команду музикантів, з якими ми відіграли концерти у Львові, Харкові, Києві, Запоріжжі, Херсоні, Миколаєві Чернігові. Але я не відчувала спорідненості душ, тому вирішила нікого не обманювати й наразі я лишилась сама. Скоро почну пошуки нової команди", - додає виконавиця. 

Kulshenka у соцмережах: 

https://www.facebook.com/kulshenka.official/
https://www.instagram.com/kulshenka/
https://kulshenka.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/kulshenka