Cthulhu Rise випустили "посмертний" альбом

Київський джаз/маткор/прог-метал гурт припинив своє існування, але наостанок порадував фанів складної музики альбомом із символічною назвою "Last".

За словами музикантів, сьогодні ніхто вже не зможе наживо відтворити жоден з опусів цього альбому, адже знання про них стерлися з пам'яті їхніх творців та виконавців, бо гурт припинив своє існування за кілька років до виходу "Last". Разом із тим, кода творчості гурту є кульмінацією дискографії: композиції на альбомі найбільш інформаційно збалансовані та комфортні для прослуховування, найскладніші за аранжуванням, але найлегші для сприйняття, як наголошують творці. У порівнянні з попередніми роботами "Last" має більше джазову основу, ніж металеву. Саксофон спеціально запрошеного Павла Лісовського (Le Cru, Brainhack Musicbox, Paranoise Crew) в "опус 43" особливо підкреслює це.

Барабани записані на студії Bambrafone, гітара та саксофон — Revet Sound. На альбомі можна почути справжній аналоговий саунд вінтажних інструментів, включно з Rhodes Mark2 та ARP Odyssey. Зведенням та мастерингом займався Сергій "Кноб" Любинський. Шрифт для логотипа та обкладинки релізу розробив художник і тату-майстер Володимир Мантулін.

Гурт Cthulhu Rise присвятив свою творчість міфології Ктулху, створеній письменником та містифікатором Говардом Лавкрафтом та його однодумцями на початку ХХ століття Перший альбом під назвою "42" побачив світ у 2012 році. Другий альбом "Second One" вийшов у 2016-му.

Cthulhu Rise у соцмережах:

https://cthulhurise.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Cthulhu.Rise/