Yah про зміст пісень "Zen Rhymes"

Київський гурт Yah нещодавно випустив свій перший повноформатний альбом "Zen Rhymes". У прес-релізі йшлося про те, що кожна з дев'яти пісень релізу має під собою реальну історію, пережиту кимось з учасників колективу. Саме тому фронтмен гурту Павло Слободянюк розповів нам детальніше, що ж це за історії. 

Zzz Zen 

Пісня про кохання між фактично хворою людиною, і людиною здоровою. Любов платонічна, а не романтична. Чим закінчуються такі стосунки? Смертю: онкологія є, згідно з нещодавнім зізнанням лікарів, "нещасним випадком", від якого ніхто не застрахований. І коли хворий помирає, здоровий хоче заснути та НЕ прокинутися, щоб возз'єднатися з другом, який його покинув. Більше сказати не можу, але історія, на жаль, з життя.

Eerie Eyes 

Пісня про самогубство. У мене був приятель Боря в місті Адлер (Сочі, Росія), старший за мене на 5 років. Він і його сім'я жили по сусідству, і ми з ним круто тусувалися щоліта: Адлер — курортне місто, Чорне море, все таке... І одного разу я приїхав, і Борю не знайшов. І всю родину його теж — вони поїхали, чи то назавжди, чи то ненадовго, після того, як Боря наклав на себе руки. Я плакав.

No Nothing 

Текст пісні пов'язаний з кумедним сном, який я побачив кілька років тому. Мені наснилося провінційне місто з купою мертвих жителів. На тротуарах, лавицях, у кущах валяються трупи. Я прогулююся містом абсолютно спокійно... Такі обставини скоріше дивували, ніж лякали. У снах я дивно реагую на що завгодно. У якийсь момент до мене підійшов хлопець років... 15, напевно, і дав вказівку: щоб покинути місто, я повинен вбити одного його мешканця — стару, яка живе у хрущовці поруч. Хлопець видав мені дробовик, і я побіг виконувати завдання. Зрозумійте мене правильно: бабуся-то вже пожила, а мені й тридцяти немає! Плюс це, зрештою, сон. Отже, я біжу до хрущовки, мчу на потрібний поверх, легко вибиваю ногою вхідні двері квартири та розумію — стара ховається у ванній. Я вибиваю двері ванної прикладом дробовика і бачу її: з жахливими шрамами на обличчі та зморшками, гнилими зубами та маленьким пістолетом в руках, вона зі сміхом мені "ти запізнишся!" Потім різко прикладає пістолет до скроні та стріляє собі в голову. І я прокидаюся. З думкою, що дико проспав роботу. Дивлюся на годинник і бачу 6:56 ранку — можна ще пару годин спокійно досипати. Знову провалююсь у той же сон, опиняюсь у ванній, тільки тепер на її стінах сотні великих і маленьких написів НЕМАЄ НІЧОГО! А потім підлога провалюється, і я лечу в затишну темряву, і спочатку я жахаюся, а потім мені зовсім і не страшно. Таким чином з'явилася ідея назвати пісню "No Nothing", про затишну темряву, в яку ми боїмося пірнути, але як тільки зробимо крок, страх минає.

RIP Reality 

Це пісня про наркозалежність, більше нічого не можу сказати. А, можу: нахуй наркотики, ви танцюєте з дияволом, і ви врешті-решт програєте. Не брешіть собі, будь-хто в системі розуміє, що це саме так.

haY ha 

Це пісня про старіння, втрату близької людини, і заперечення божественного промислу в житті через абсурд втрати. Текст приспіву вирішує дилему неприйняття: врешті, як сказано в Кабалі, ми всі станемо світлом. 

Youthwithout You(th) 

Ще одна пісня про самогубство мого знайомого. 2007 рік, літо, серпень, маршрутка Київ-Обухів. За два дні до стрибка з даху цей хлопець намагався заговорити зі мною в маршрутці, але я — дуже нехарактерно для себе — проявив грубість. Щось відповів для проформи та демонстративно став слухати плеєр. Втомлений був. Я не впевнений, що саме ця подія так вразила його. І все ж я усвідомив, що треба бути уважнішим до оточення, і не бути грубим мудаком. Навіть якщо дуже втомився. Чорт забирай, цей чувак подавав великі надії. Він роз'їбав абітурієнтів ІПС КПІ, це топовий факультет. Він був блискучим математиком У день, коли дізнався про те, що сталося, я намагався зрозуміти фільм "Молодість без молодості" Копполи. І відтоді у мене зв'язка асоціативна в голові... Та й, до речі, сам хлопець був відлюдний, у нього в якомусь сенсі не було навіть юності. Він слухав багато панк-року і просто хотів подружитися, але всі чомусь "морозились" від нього. Тупі діти, ми всі були тупими та безсердечними дітьми.

Miss Me 

Пісня про сімейні відносини, що травмують. Не мої, але моїх близьких. Тому вдаватися в подробиці не буду.

Enjoy Evil

О! Пісня про капіталізм (ред. сміється). Я не знаю альтернативи тому, що коїться, але часом здається, що відбувається щось нездорове. Пісня про тих, хто за долар на годину робить monkey job, ненавидячи життя. Я працювати почав на заводі з 15 років (під час літніх канікул), я всю цю хуйню знаю. Зараз мені гріх скаржитися: я цілком успішний раб офісу... і все ж бажання написати соціальну пісню втілилося в "Enjoy Evil". Ліричний герой, правда, у ній не помирає, якщо послухати останній шматок тексту. Він єдиний виживає! Йому ще іпотеку брати, ну, ви зрозуміли.

Super Soul 

Ще одна екранізація сну. Мені наснилося, що я прокинувся, і тут же помер: душа здійнялася над тілом. Я хотів повернутися в себе, але замість мене в ліжку хтось був, і я уві сні вирішив, що це боги темряви та світла (ред. сміється). Далі був якийсь екшн, його я забув. У мене абсолютно йобнуті сни, але якщо чесно, навіть найжахливіші з них у якийсь період життя перестали сприйматися як кошмари. Мені просто цікаво в них. Якщо смерть є вічний сон... ух, це цілком схоже на рай!

Дякую, що почитали про пісні та мої сни. І пам'ятайте: життя — це сон, але краще не прокидатися.

P.S. Прочитайте перші літери назв треків вертикально. АГА!

Yah у соцмережах:

https://weareyah.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/yahisyou
https://www.instagram.com/yahisyou/

Neformat.com.ua ©