Weekly Digest 9-15 серпня

Ну що, погнали нові релізи! Карантинний лайв-альбом за участю друзів від Sepultura, другий повноформатник реперів $UICIDEBOY$, постхардкор у найкращому його вигляді віл Quicksand, аж два дезкор релізи – крутий ЕР від Lorna Shore та "клюква" від Slaughter To Prevail, GosT навалює synthwave з industrial та постпанком, Joe Cape намагається забути минулий рік, а ще ексцентричний норвезький смерть метал, інший формат постхардору та blackgaze про любов у Weekly Digest.

Diskord – Degenerations

Ексцентричний норвезький смерть метал гурт Diskord заслужили собі репутацію, граючи унікальний хитро закручений метал, у якому поєднуються найкращі елементи старорежимного, дисонансного та технічного смерть металу, а ще прогресивної та джазової музики. Їхній метал сповнений непередбачуваних поворотів, без втрати запалу та хітовості.

spotify | apple music | youtube music

 

GosT – Rites of Love and Reverence

Не секрет, що за останнє десятиріччя synthwave міцно увійшов у плейлисти шанувальників важкої музики. Кияни можуть пам’ятати американського synthwave продюсера GosT завдяки концерту Perturbator у 2016-му, де той розігрівав натовп. З того часу GosT устиг підписатися на Century Media Records та здобути собі гарну репутацію у жанрі. "Цей альбом є кульмінацією всього, чого я навчився протягом останніх восьми років, коли я займався електронною музикою, - каже виконавець. - Я відчув повну впевненість як музично, так і вокально на цьому альбомі. Крім того, що я відчуваю більше гармонії з тим, як творю, я залучив деякі нові впливи з боку індастріалу та постпанку і дуже задоволений результатом".

spotify | apple music | youtube music

 

  Joey Cape – A Good Year To Forget

Новий сольний реліз Джоі Кейпа, фронтмена культового панк-гурту Lagwagon, "A Good Year To Forget" - це рефлексивний альбом, написаний протягом року, впродовж якого він втратив батька, розлучився з дружиною, з якою вони прожили разом 20 років, заразився COVID і повернувся жити в батьківський дім унаслідок втрати засобів для існування, знову ж таки через світову пандемію. Сильний реліз, який висвітлює всі випробування і труднощі, що їх пережив Кейп протягом тих важких 12 місяців.

spotify | apple music | youtube music

 

Lorna Shore - …And I Return To Nothingness

Перший реліз від дезкорщиків Lorna Shore після минулорічного альбому "Immortal" та розставання з вокалістом CJ McCreery через те, що він виявився поганою людиною. Тепер на вокалі Уілл Рамос (Monument Of A Memory, екс-A Wake In Providence), який спочатку приєднався до групи як заміна на час гастролей минулого року, але зараз був прийнятий у гурт як повноцінний учасник. Мабуть, єдиний дезкор гурт, за творчістю якого мені справді цікаво слідкувати. Вокал – топ, барабанщик – машина, аранжування епічні, а брейкдауни і справді нищівні. Добре, що попри втрату фронтмена музиканти змогли повернутися ще сильнішими.

spotify | apple music | youtube music

 

Quicksand – Distant Populations

Легендарний постхардкор Quicksand,  улюблений гурт ваших улюблених гуртів (Deftones, Thursday, Higher Power та ще безліч вказували Quicksand як одну з команд, що найбільше вплинули на їхнє звучання) створений у 1990-му Walter Schreifels (найбільш відомий як гітарист та автор пісень у Gorilla Biscuits та бас-гітарист Youth Of Today),  переживає зараз найдовший період активності у своїй історії (роки діяльності гурту 1990-1995, 1997-1999, 2012-наші часи). Альбом "Distant Populations" стане четвертим повноформатником у дискографії гурту. Сингли до альбому я слухав на репіті і дуже радий, що нарешті може насолодитися альбомом повністю.

spotify | apple music | youtube music

 

Sepultura – SepulQuarta

Гітарист Sepultura Андреас Кіссер коментує: "Альбом "SepulQuarta" народився на самому початку пандемії, коли весь світ зупинився. У нас щойно вийшов новий альбом, але ми не змогли дати концерти на його підтримку. Тому ми розпочали цей регулярний інтернет-івент, під час якого могли поговорити з нашими шанувальниками та друзями по всьому світу, зіграти нашу музику та обмінятися думками. Це був вибух! "SepulQuarta" підтримувала нас живими та сильними протягом одного з найскладніших періодів в історії людства ". На всіх піснях до Sepultura приєдналися дуже талановиті та знакові музиканти, тому дуже раджу зацінити, що з того вийшло.

spotify | apple music

 

Slaughter To Prevail – Kostolom

Зазвичай я не висвітлюю релізи з РФ, за винятком якихось ну дуже цікавих альбомів від гуртів, у чиїх неімперських поглядах я певен. І то якщо вже дуже сподобався реліз. Цього разу ситуація інакша, але все-таки я вирішив поговорити про цей гурт, проаналізувавши трохи його секрет успіху. Якщо ви цікавитесь дезкором, певен, що натрапляли на російський гурт Slaughter To Prevail, який, до речі, досить скоро виступить в Києві, та на його вокаліста Alex Terrible. Гурт зміг зібратися через те що Alex записував та викладав вокальні кавери у соцмережах, зокрема youtube та забороненій в Україні VK, чим здобув популярність, тож зібрати гурт після цього вже було простіше.

Slaughter To Prevail виїжджають на кількох речах: грамотному просуванні у соцмережах (ті самі кавери на популярні пісні), любові іноземців до екзотики (як і їхні колеги з Moscow Death Brigade, наприклад, які теж дуже популярні серед європейців, не соромляться відвертої "клюкви" - gopnik style, vodka, ведмеді та інше) і візуальна складова (фірмові маски, продаж яких також складає солідну частину прибутку гурту). Що ж до матеріалу, гурт все-таки більше про гіммік. ніж про музику, і прослуховуючи альбом стає місцями нудно, місцями крінжово, місцями ню-метально, але при цьому команда дуже успішно гастролює і нормально заробляє на екстремальній музиці. Який висновок можна зробити? Haters gonna hate (це про мене), але Slaughter To Prevail уже змогли залізти досить високо у рамках жанру і продовжують активно гребти бабло і славу. Отака от історія.

spotify | apple music | youtube music

 

$UICIDEBOY$ - Long Term Effects of SUFFERING

Герої soundcloud rap з Нового Орлеану повертаються з другим повноформатним альбомом. Як завжди, дуже круті назви треків та лірика, музично $UICIDEBOY$ теж не стоять на місці та не стають нудним самоповтором. Окремий респект за обкладинку альбому.

spotify | apple music | youtube music

 

Trash Boat – Don’t You Feel Amazing?

Британський поппанк/постхардкор гурт Trash Boat сильно надихнувся останніми релізами своїх земляків BMTH та досить суттєво змінив звучання. Вийшло незвично та цікаво. Точно найрізноманітніший альбом гурту в їхній дискографії.

spotify | apple music | youtube music

 

Unreqvited - Beautiful Ghosts

Ті, хто уважно слідкує за Weekly Digest, згадають цей дуже продуктивний blackgaze проєкт (а якщо ні, то ось і ось нагадування). Цього разу головною темою альбому 鬼 обрав любов, пристрасть і відданість, а на слухачів чекає коктейль з, на перший погляд, непоєднуваних депресивних та піднесених мелодій. Але хіба з любов’ю так не буває?

spotify | apple music | youtube music

 

Усі попередні випуски Weekly Digest шукайте тут. 

Neformat.com.ua ©