Weekly Digest 3-9 лютого

На цьому тижні можна згадати про Sonic Youth разом з Napalm Death, почілити під чудові біти Alchemist, слухаючи читку Boldy James, увірватися в лисий мошпіт під скінхедів з Країни Басків Revertt, посратися в коментарях з приводу нової Sepultura. І це тільки половина. Підібрали для вас панк, noise та desert rock, мелодійний death та heavy metal, який поведе вас у подорож. 

Alchemist & Boldy James – The Price Of Tea In China

Почнемо з хіп-хопу. Alchemist — це один з моїх улюблених хіп-хоп продюсерів, він робив біти для Mobb Deep, Nas, Snoop Dogg, Cypress Hill та багатьох інших. "The Price Of Tea In China"  — це вже третя колаборація детройтського репера Boldy James з Alchemist, першим був "My 1st Chemistry Set" 2013-го, потім EP "Boldface" наприкінці 2019 року, й ось новий повноформатник, для якого чуваки просто зупинилися на парковці, задиміли під світло ліхтарів і записали "Speed Demon Freestyle". Якщо вам подобаються чілові біти — цінити обов’язково. 

spotify | apple music | deezer

 

Cloud Cruiser – I: Capacity 

"I: Capacity" — це перший повноформатний альбом чиказького stoner гурту, на якому космічні звуки іншопланетних кораблів та експериментів над викраденими людьми поєднуються з перегруженими гітарами та роком у дусі Kuyss. Ніякого думу, лише іншопланетний пустельний рок.

 

God Dethroned – Illuminaty 

Готуйте шапочки з фольги. Голландці God Dethroned на своєму тринадцятому студійному альбомі підготували мелодійний death metal за своїм рецептом, обіцяючи шанувальникам, що на "Illuminaty" на них чекає чи не найрізноманітніший матеріал за всю історію колективу. 

bandcamp | spotify | google music | apple music | deezer

 

Green Day – Father Of All Motherfuckers 

Після оголошення перших хедлайнерів UPark оминути увагою цей реліз мені не дозволила совість. Сперечатися важко, Green Day — це один з тих гуртів, що у дев’яностих дав великий поштовх новій хвилі панк-гуртів, вони відповідальні як за все хороше, що з того вийшло, так і за купу відстійної копіпасти. "Father Of All Motherfuckers", на жаль, скоріше нагадуватиме умовних Arctic Monkeys ніж самих Green Day, одноіменний сингл з альбому звучать дуже слабо, а ефекти на вокалі настільки далеко заховали голос Біллі Джо, що впізнати Green Day майже неможливо. Ностальгії не викликають. Якась сумна вечірка виходить.

spotify | google music | apple music | deezer

 

Hällas – Conundrum 

Насправді цей альбом мав бути ще у дайджесті минулого тижня, проте через якісь складнощі міжнародна прем’єра "Conundrum" була відкладена і лише щасливі скандинави отримали альбом вчасно, про що не забували вихвалятися у вдячних коментарях. Для тих, хто не знайомий з творчістю Hällas — це 70th prog worship, який приємно і не нудно слухати. Це ретро, але не нафталін. Самі ж Hällas люблять називати свій стиль adventure rock, і правда, в психоделічні та не дуже подорожі ці шведи проведуть легко та впевнено.

spotify | google music | apple music | deezer

 

Napalm Death – Logic Ravaged By Brute Force 

Перед тим, як вирушити у спільний європейський тур разом з Misery Index, Eyehategod, Rotten Sound та Bat, легенди грайндкору Napalm Death підготували нову семидюймівку, на якій представили новий трек, а також кавер на Sonic Youth!

spotify | google music | apple music | deezer 

 

OvO — Miasma 

Давно у нас павер дуо не було. Італійці Стефанія та Бруно розпочали створювати шум під назвою OvO ще 2000 року, і описати їх жанрово – задача не з легких: тут і індастріал, і панк, і сладж, і, звичайно ж, нойз рок. Одним з влучних описів їхньої музики, на який я натрапив, було "David Lynch dance party". "Miasma" — це саме воно, темна, вібруюча, ритмічна, шумна музика. 

spotify | google music | apple music | deezer

 

Phone Jerks — Out The Gate

"Ми сформувалися як кавер-гурт у 2013 році. Згодом, на жаль для всіх, ми перетворилися на справжній гурт. Зараз доступні для замовлення на дитячі свята", — так іронічно описують себе канадці Phone Jerks, що грають гаражний панк та рок-н-рол. У їхньому репертуарі і справді багато каверів. Наприклад, на цьому альбомі музиканти представили кавери на Penetrators та Protex, а до цього робили кавера на X та Vomit Pigs, Тож це не просто якісь лабухи, смак є. А оригінали частково нагадують період "1980 Rock’n’Roll" від GG.

 

Revertt – Bermeo Skinhead Hardcore 

Скінхед-хардкор сцена Країни Басків зараз розквітає: Cuero, Oreaga 778… Ось і в невеличкому містечку Бермео знайшлися лисі чуваки, які грають сирий середньотемповий хардкор панк, жорсткий, як вітер в Euskadi. Якщо вам заходить D.Y.S., Last Rights, Necros, Kill Jerry's Kids, Negative Approach та "This Is Boston, Not L.A." — Revertt обіцяють, що їх музика для вас.

 

Sepultura – Quadra 

Я не розумію, як досі частина людей ниє, що Sepultura – це Кавалери. Якщо вони включать цей альбом і з першого ж треку "Isolation" не відчують міць і подачу, мабуть, їх вже не переконати. "Quadra" — це чудовий альбом, у якому знайшлось місце і рифам, які були б доречними на "Beneath The Remains", і фолковим мотивам "Roots", і новим експериментам з чистим вокалом. Не подобається — не слухайте, але не дивуйтеся, якщо у відповідь на "Sepultura – це Кавалери" почуєте "ok, boomer", навіть якшо вам до 30.

spotify | google music | apple music | deezer

 

Усі тижневі підбірки релізів можна подивитися тут: https://www.neformat.com.ua/rubrika/weekly-digest

Neformat.com.ua ©