Вчимося музиці на смартфоні: додатки для музикантів

Молода кров у музиці — щоденне явище. Хтось прокинувся сьогодні та зрозумів — час стати музикантом, а хтось вже навіть вийшов зі своїм гуртом з батьківського гаража та дав перший концерт. Зараз багато підлітків і молоді, які хочуть відірвати свій шматочок від музичного пирога. Це і зрозуміло, адже сьогодні вкрай багато історій успіху, як хтось без слуху, грошей та без рук, раптом став другим Мікі Джаггером. Ось так просто взяв і став?..

Музика, як і будь-яка інша справа, вимагає часу, самовіддачі та відточених до майстерності навичок. Є таланти, є ті, хто багато працює над собою, є ті, у кого вистачає на це грошей. А що робити тим, хто не може дозволити собі музичну школу або репетитора, але дуже хоче бути музикантом? 

Плюси життя у 21 столітті — це те, що вчитися можна безкоштовно, сидячи вдома і взагалі ні з ким не контактуючи. Готуйте свої гаджети — прийшов час вчитися музиці за допомогою додатків на смартфоні.

"Абсолютний слух" — перша і головна риса музиканта

Головна якість музиканта перегукується з назвою цього додатка. "Абсолютний слух" — додаток для тренування музичного слуху. Ви повинні вміти чути, коли інструмент погано налаштований, яка нота пролунала, чи потрапляєте ви в ноти тощо.

Абсолютний слух варто тренувати, як на початку шляху, так і тим, хто вже багато чого досяг у музиці. Додаток у цьому допоможе, він має доступний інтерфейс, а навчання не буде нудним. Завантажити його можна тут:

Android iOS

Корисне відео на тему

Свій слух налагодили, прийшов час налаштувати інструмент

"Тюнер" — він як любов, потрібен усім. Найчастіше зустрічаються тюнери для гітари, бо цей інструмент, поки що найпопулярніший. Але музика чарівна у всіх проявах і на всіх інструментах. Tuner — gStrings, якраз допоможе налагодити її звучання практично на будь-якому з них, від скрипки до барабанів. Вибираємо свій інструмент, включаємо мікрофон на телефоні, щоб додаток вас "чув", і прагнемо до ідеального звучання, яке підкаже інфограма у смартфоні. Завантажуємо його тут:

Android iOS

Відео, як налаштувати гітару

Уроки від професійних музикантів на Lick of the day

Мати репетитора добре, але коштує чимало. Приємно, що є бюджетна альтернатива. У додатку Lick of the day зібрані уроки професійних виконавців з докладним розбором партій, доступ до них за платною підпискою. Це, звичайно, не зможе компенсувати "живого" викладача, але стане відмінним мотиватором, коли вас будуть вчити видатні музиканти, нехай навіть на відео. Дивитися їх можна тут.

Урок з Lick of the day

А якщо вас турбує те, що ви не пішли в музичну школу, то в сервісі Classon.ru ви знайдете бібліотеку з нотами творів, які входять у програму музичного навчання.

Шпаргалки популярних рок-пісень у Famous Riffs

Ідеальний слух є, готовий до роботи інструмент теж, а що грати тепер? Багато хто любить дивувати друзів піснями Сплін під гітару, зробіть крок далі, зіграйте Black Sabbath або Chuck Berry. У додатку Famous Riffs зібрані рифи культових гуртів, вони доступні у вигляді табулатури. Початківці легко можуть вивчити ту чи іншу пісню, і відточити свою майстерність на легендарних композиціях. Завантажуємо додаток тут:

Android

Урок, як грати пісню Dead Kennedys "Too Drunk to Fuck"

Також, раджу додаток зі схожою метою — Ultimate Guitar: Chords & Tabs. У ньому зібрані партії для багатьох музичних інструментів і великий вибір пісень. Особливість — це платна версія, яка розширить можливості. Ви зможете не просто грати партію, а грати її замість одного з учасників гурту! Посилання для завантаження:

Android iOS

Вчимося співати у Vocaberry

Вокалістів усі люблять, у них більше шансів бути фронтменом і шанси стати обличчям на обкладинці EP. Вчитися співати або шліфувати свій вокал можна у додатку Vocaberry. Знамениті пісні розбиті не просто на караоке, а на ноти. Там ви будете бачити, потрапляєте у них чи ні.

Після співу можете прослухати запис зі своїм голосом і побачити статистику. Уроків у Vocabery багато, вони цікаві та прості для розбору. Підтягнути вокал і натренувати слух ви зможете дуже швидко. Завантажити його можна тут:

Android iOS

Відеоурок на тему

Пишемо музику за допомогою Walk Band

Після того, як вивчите партії всіх улюблених гуртів, вам закортить, нарешті, записати, щось своє, оригінальне, нове. Додаток Walk Band саме для цього, там ви почнете писати музику! У ньому є всі необхідні інструменти, можете навіть попрацювати за весь гурт: сам собі піаніст, гітарист і фронтмен. 

Зводити музику, можна не відходячи від каси. У Walk Band є багатоканальний синтезатор, він допоможе створити композицію із записаних доріжок. Викачуємо з Play Market:

Android

Як записати трек за допомогою програми Walk Band

Схожий додаток, для запису — iMaschine. Інтерфейс простіший, ніж у Walk Band, але менше функцій. Завантажити тут.

***

Підібрані додатки мають безліч аналогів для різних платформ. Ви можете знайти тематичну програму спеціально під себе та свої цілі. Ця стаття повинна була дати повну картину про те, що навчання музики — доступне для всіх. Щоб стати музикантом, можна почати з простого, все необхідне є в вашому смартфоні. 

Neformat.com.ua ©