Neformat Family: Easymuffin Midnight Melodies Collective

Сьогодні у рамках рубрики Neformat Family, де ми згадуємо недіючі або заморожені українські гурти, поговоримо про Easymuffin Midnight Melodies Collective. Про колектив нічого не чути з 2014-го, тож саме час для ностальгії. 

Гурт Easymuffin Midnight Melodies Collective було засновано влітку 2007 як спробу музикантів зайняти себе чимось у літній час. Після перших не дуже вдалих спроб з саксофоном у ролі солюючого інструменту, учасники покликали баяніста Івана Любиша-Кирдея. Ідея використовувати баян у такий досить незвичний спосіб музикантам сподобалася з першої ж репетиції, і саме тоді був сформований остаточний склад колективу:

  • Андрій Блудов (Coala Pascal, Last Ambulance Train, Shepantsi Quartet) – гітара
  • Іван Любиш-Кирдей (Вій) – баян
  • Вадим Борисенко (Shepantsi Quartet) – бас
  • Олександр Сірий (Coala Pascal, Stoned Jesus) – ударні

Десь ближче до 2009-го гурт припинив свою активність. Здебільшого через те, що музиканти повернулися до своїх початкових гуртів Stoned Jesus та Coala Pascal. По суті все йшло до остаточного припинення діяльності, навіть попри нечасті репетиції тим самим складом, але з іншим гітаристом. Проте у 2012 році після спільної роботи у колективі Shepantsi Quartet басист та гітарист вирішили спробувати відновити "Ізімафінів" для роботи над новим матеріалом, адже останнього накопичилося дуже багато, переважно у вигляді домашніх заготовок, які так і не було використано в інших гуртах.

У 2013 році колектив дав декілька концертів і активно готувався до релізу першого повноформатного альбому, який мав вийти у другій половині 2014-го, але статися цьому так і не судилося.

photo (1)

Релізи

У жовтні 2009 року гурт випустив свою єдину студійну роботу — ЕР "Easymuffin Midnight Melodies Collective", яка складалася з 4 треків і була розповсюджена виключно через інтернет. Реліз записувався "вживу" на студії у відомого гурту Esthetic Education. Хоча були й несхвальні відгуки щодо звучання альбому, але самі ж музиканти коментували це тим, що концепт закладався в переосмислення звуку в цілому і процесів звукозапису 50-60 років зокрема, тому варто сприймати все "як є". Кінцевий результат ще раз підтверджує професійність музикантів – всі інструменти звучать ідеально красиво і дещо "лампово".

Жанр "ізімафінів" важко якось охарактеризувати одним словом і віднести у певні рамки: тут є щось і від nu-jazz, і від пост-року, і від тріп-хопу, і навіть від класичного французького шансону. В будь-якому випадку, музика колективу – це дещо унікальне і, як казали учасники гурту, головне, щоб було від душі – а якраз "душевності" в їхній музиці предостатньо.

Концертна діяльність

У гурту було не так багато виступів і здебільшого це були такі собі "сімейні вечори".

Перший концерт відбувся у легендарному столичному клубі "44" 20 липня 2009 року. До речі, якраз за деякий час до цього виступу і було вирішено змінити саксофон на баян. Також на початку жовтня того ж року Easymuffin Midnight Melodies Collective ділили сцену разом з гостями з Москви – мат-рок гуртом Analog Sound.

1 - coala pascal evening

На початку лютого 2010 року відбувся, мабуть, один з найкращих концертів – Coala Family Evening у клубі "Київ", як можна здогадатися з назви – здебільшого учасниками вечору були гурти, де грали учасники Coala Pascal, також запрошеними гостями були Slow Ride Home. Якщо хочете дійсно трохи поностальгувати за подіями майже 10-річної давнини – почитайте коментарі в темі події на форумі.

2 - underground music hall

Після згаданого концерту, гурт взяв паузу, яка тривала 3 роки й от в лютому 2013 року, "ізімаффіни" знову на сцені, цього разу в столичному Underground Music Hall разом з психоделічним проєктом Landmark, а вже у квітні цього ж року відбувся спільний виступ з американським гуртом Balmorhea  в "Малій Опері".

Останнім концертом гурту став Neformat Fest на честь 10-річчя порталу. Завдяки KiraiGigs на згадку залишились відео того історичного виступу, а також ми маємо ексклюзивний запис пісні "Nova" – це зараз єдина можливість її почути.

Тепер учасники гурту не помічені в інших музичних проєктах, а одне, що нам точно відомо, так Андрій Блудов вже кілька років живе у Берліні та продовжує писати музику, в чому можна переконатись відвідавши його сторінку на bandcamp або саундклауд.

Easymuffin Midnight Melodies Collective у соцмережах:

https://www.facebook.com/easymuffinmusic/
https://easymuffinmusic.bandcamp.com/

На обкладинці - фото Abrisad

Neformat.com.ua ©