Lord of Plague дебютували з мініальбомом

Днями дніпровський дез-метал гурт Lord of Plague видав свою першу музичну роботу – мініальбом "Passage to None". Реліз відбувся на американському лейблі Carbonized Records.

Вихід цієї музики означає повернення музикантів Андрія і Влада до того, що вони започаткували ще в 2016 році. Тоді двоє артистів вийшли з попереднього проєкту й усамітнилися для роботи над тим, що врешті склало основу Lord of Plague.

"Більшість матеріалу "Passage to None" ми написали багато років тому, у 2016-2018 роках. Частина пісень лежали повністю готові до прикрого випадку з нашою репетиційною базою – її, із усім нашим музичним майном, обнесли. Після того в мене зникло бажання займатися музикою далі. Зараз дуже прикро за весь той втрачений час. Іншу ж частину мініальбому ми доробили після розморозки гурту в 2023-му", – ділиться Влад, гітарист і вокаліст гурту, із Неформатом.

Увесь запис інструментів музиканти виконали самостійно на репетиційній базі і вдома. Ударник гурту Андрій має чималий досвід запису, оскільки свого часу виконував його для проєктів Beskyd, Deathcrush і Злидень. Також виконавцям допоміг друг Артур, ударник House of Flowers.

Мініальбом музикантів випустив американський лейбл Carbonized Records, який зацікавився їхнім надісланим матеріалом:

"Засновник лейблу Чед відповів, що йому зайшов наш мініальбом і він хотів би зробити реліз. Тільки тоді я зрозумів, що цей лейбл належить драмеру Necrot і Vastum, які я сам слухав багато років до того! Ми, звісно, погодилися, оскільки ростер лейблу ну прямо дуже близький нашому баченню музики", – додає Влад.

Незважаючи на затримку релізу майже на рік, співпраця вдалася й "Passage to None" уже доступний не лише онлайн, а й на касетах і дисках лейблу в його магазині.

 

Оскільки головна причина створення цього матеріалу це вивільнення власних емоцій, музиканти діляться зі слухачем саме ними, без додаткового обтяження сенсами. Хоча, звісно, певна історія за треками живе:

"Здебільшого це такі класичні для дету теми на кшталт лавкрафтіанства, або проєкція нашого життєвого досвіду, який [у музиці] набуває вигляду якихось космічних сутностей і темних матерій", – ділиться Андрій із Неформатом.

Зокрема однойменна з мініальбомом композиція оповідає про блукання невизначеної істоти, яка перероджується й тим самим ставить під питання сутність людини як такої.

Тепер, після випуску свого дебютного мініальбому, музиканти планують зосередитися над створенням першого лонплею.

Lord of Plague – дез-метал проєкт, який заснували музиканти Андрій (ударні) і Влад (гітари/вокал) у 2016 році в Дніпрі. Виконавці знайомі понад 10 років і до того разом грали в місцевих різних і спільних гуртах, зокрема в Deathcrush із музикантами з Лівії (учасниками Defacement). Музиканти завершили творчість опісля обкрадання їхньої репетиційної бази, а в 2022 році повернулися до проєкту з відновленими силами. Наразі в їхній дискографії є перший ЕР.

Lord of Plague у мережі:

https://linktr.ee/lordofplague
https://www.instagram.com/lordofplague.dm/

Фото обкладинки – надали виконавці