Лейбл Syntes Records дебютує з мініальбомом noteaf

Syntes Records — це нове ім'я на українській електронній сцені, і сьогодні лейбл представляє перший у своїй історії реліз.

Лейбл Syntes Records заснували влітку 2022-го артисти однодумці та люди, дотичні до музики, з різних міст України, котрі бажають залишити свої імена в тіні, тим самим акцентуючи на самому музичному матеріалі. 

Мета нового лейбла — відкрити ще один острів для електронних українських виконавців.

"Ціллю його буде побудова теплого ком'юніті, де буде тісна взаємодія між артистами, обмін досвідом та допомога у створенні як сольного, так і спільного матеріалу, таким чином (ред. ми хочемо) підтримувати, популяризувати та розвивати насамперед українську музику. Здебільшого ми орієнтовані на електронний / експериментальний саунд та це не є принциповим, і жанрові рамки в нас досить умовні. Ми тут для того, щоб синтезувати, змішувати стилі та видавати якісний музичний продукт", - розповіли в коментарі Неформату засновники лейбла. 

Наразі Syntes Records запланували вже декілька релізів. Один з таких вони представляють сьогодні — це мініальбом "Ant", від українського продюсера noteaf. Як йдеться у пресрелізі, зазвичай виконавець пише музику в стилі lo-fi hip-hop, проте цього разу вирішив відхилитись від цього вектору і зробив реліз в acid jazz естетиці.

noteaf — це один з псевдонімів Юрія Попова, музиканта з Івано-Франківська. Його основний інструмент — гітара, адже Юрій грає у post-metal / progressive metal команді nug. Проте, в якийсь момент він вирішив писати електронну музику і вже відомий нашим читачам за своїм dark ambient проєктом 58918012. А влітку 2021-го у Юрія народився новий проєкт noteaf.

Також на мініальбомі у треку "Sixty Four" ви можете почути вокальну імпровізацію від інді-виконавиці MURRA (Мар'яна Жданюк), та
глибокі контрабасові партії від Katie Thiroux (джазової вокалістки, та басистки із Лос-Анджелеса) у треках "Check", "Hostile Planet", "A Secret
Room". 

А вже завтра лейбл представить свій другий реліз — альбом "Penetralia" від Zlele. Йдеться про дебютний електронний альбом Юрія Дубровського (Octopus Kraft), але під псевдонімом Злеле,  що містить елементи даунтемпо та ембієнту і створений переважно аналоговими синтезаторами з подеякими вкрапленнями гітари. У пресрелізі лейбл зазначає, що ці треки були написані впродовж декількох років, відфільтровані та складені так, щоб максимально занурити слухача у власну внутрішню космічну подорож своїх роздумів, емоцій та переживань.

Альбом вийде завтра, але вже зараз можна послухати один сингл з нього. 

Перші релізи лейбла передбачають лише цифрову дистрибуцію, але творці Syntes Records зазначають, що мають далекоглядні плани й вони стосуються не лише діджиталу.  Вони збираються працювати як з новими, так і вже зі сформованими артистами, з музикантами, яких можна по-новому відкрити та які мають потенціал для створення і синтезу нових стилів. Наразі є вже декілька цікавих артистів, підписаних на лейбл - zlele, noteaf, 58918012, The Cancel, релізи яких вийдуть невдовзі.

Водночас Syntes Records шукають нових музикантів для співпраці — свої демки можна надсилати на електронну пошту syntesrec@gmail.com

Syntes Records у мережі: 

https://soundcloud.com/syntesrec
https://www.facebook.com/syntesrec
https://www.youtube.com/channel/UClJiE9E3oLq9uKL5o_bAW2w
https://syntesrec.com/
https://twitter.com/syntesrec
https://www.instagram.com/syntesrec/
https://fanlink.to/noteaf-ant