Український Wacken Metal Battle оголосив усіх учасників змагання

Днями стали відомі всі імена цьогорічного Wacken Metal Battle Ukraine. Сьогодні також були названі спецгості відбору.

Отже, публікуємо повний список учасників у порядку від останнього до першого оголошеного гурту разом із найсвіжішими релізами музикантів:

Shkerebertb – метал-гурт, номінанти премії MUZVAR AWARDS, які в своїй творчості поєднують казкові мотиви з важким звуком. Рік тому в них вийшов лонплей "Отакі казки, малята...", а цьогоріч вони представили новий сингл "Івасик Телесик і змії-канібали". Музиканти – заключні учасники відбору Wacken Metal Battle Ukraine 2024.

Karabiner – київський олд-скул треш-метал гурт, утворений у 2020 році. Їхня дискографія налічує два мініальбоми й максісингл, а останнім вийшов їхній спліт із швейцарським треш-метал гуртом XONOR.

ONAWAY – рок-н-рол-гурт, який минулоріч випустив свій перший і поки що єдиний сингл "HELLHOUNDS". Цікаво, що виконавці вже представляли Україну на іншому німецькому метал-фесті – Taubertal.

Netri – альтметал-гурт, заснований у 2021 році. Раніше ви могли їх знати під назвою Atomic Hearts. Наразі в їхній дискографії низка синглів, останній із яких додаємо внизу.

Scarleth – melodic/modern metal із жіночим вокалом. Минулоріч команда випустила сингл "Коли Прийде День", а також спільний трек з гітаристом Within Temptation. Загалом же на рахунку гурту три повноформатні альбоми. Окрім того, як йдеться у пресрелізі, Scarleth мали сотні живих виступів, а також грали на численних фестивалях, де зокрема ділили сцену з такими командами як Blind Guardian, Rage, Ensiferum, Rotting Christ, Leaves 'Eyes, Kalmah, Cemetery Of Scream, Atrocity. 

 

Last Wander – кропивницький мелодичний дез-метал гурт. Із 2009 по 2015 роки музиканти творили під назвою Darkness Wish Angels. На їхньому рахунку (вже під новою назвою) однойменний альбом "Last Wander", випущений у 2022-му, а також кілька синглів і кліпів.  Зараз музиканти працюють над новим матеріалом для майбутнього альбому, а також анонсували великий березневий тур із триб'ют-шоу гурту Rammstein. 

 

І нарешті спецгість, який зіграє на відборі наживо – 0%Mercury абсолютні переможці українського відбору й бронзові переможці міжнародного W:O:A Metal Battle. До слова, про їхній досвід на фестивалі ми писали тут.

Нагадаємо, що змагання шести metal і hard-rock гуртів відбудеться 20 квітня у столичному клубі Volume. Традиційно, вони боротимуться за можливість уже вп'яте представляти Україну на найбільшому світовому конкурсі W:O:A Metal Battle, який проходить у межах фестивалю Wacken Open Air.

  • Wacken Open Air проводиться з 1990 року у селищі Вакен. Ідея фестивалю належить Томасу Йенсену і Холгеру Хюбнеру. Wacken Metal Battle стартував у 2003 році. Відтоді цей конкурс об'єднує метал-сцену всього світу на Wacken Open Air. Наразі до конкурсу приєдналися понад 40 країн, серед яких Канада, Мексика, Китай, Японія, США й багато інших. Усе це щоб вибрати один, найкращий гурт, який представлятиме сцену їхньої країни на фінальному турі міжнародного Wacken Open Air у Німеччині.

Нагадаємо, що до повномасштабного вторгнення, у 2020 році, переможцем українського конкурсу став гурт Eye Tea, який, однак, зміг виступити на міжнародному фіналі лише в 2022 році. До того серед переможців були Чумацький шлях, а також Motanka. Останні згодом отримали друге місце у світовому фіналі W:O:A Metal Battle і підписали контракт з лейблом Napalm Records.

Водночас переможцями відбору 2023 року були харків'яни 0%Mercury. Попри політику Мінкульту, гурт зміг вибратися на міжнародний фінал, де й здобув третє місце.

Wacken Metal Battle Ukraine у соцмережах:

http://www.metal-battle.com.ua
https://www.facebook.com/WMBUkraine.official
https://www.instagram.com/WMBUkraine.official
https://www.youtube.com/@WMBUkraine.official