L’Arc de Langeron випускає перший альбом

Днями сольний електронний проєкт L’Arc de Langeron оприлюднив альбом "Purity". Це перший альбом формації і той порушує серйозну соціальну тему.

За словами Леоніда, засновника проєкту, ідея самої формації зародилася в нього в березні 2022 року. У той час музикант почав писати альбом із подібним звучанням у межах терапії. Але до написання цього лонплею конкретно його підштовхнув випадок із власного життя – обстріл Одеси 29 грудня 2023 року, який стався зовсім поруч.

"Тоді від влучань у новий ЖК і старовинний будинок просто біля нашого дому загинуло кілька людей, зокрема й дитина. Ми бачили руйнування зблизька, і це справляє величезне враження, надто коли розумієш, що це цілком міг бути й наш будинок – одна з ракет пролетіла просто над ним і ледь не влучила в школу. Інша ракета тоді зруйнувала дім, у якому колись жила сім’я мого батька", – ділиться Леонід із Неформатом.

Певний час потому, Леонід звернувся до "світло-меланхолійної музики, суміші аналогових тембрів і дитячого інструментарію", щоб передати "рефлексії на тему плинності життя, спогадів про дитинство й дитячих травм, яких просто зараз зазнає нове покоління маленьких українців".

Тема альбому також значною мірою вплинула на сам процес роботи над ним:

"Після того обстрілу й новорічної ночі, повністю проведеної в коридорі, я зрозумів, що певності в завтрашньому дні немає жодної й не варто відкладати втілення творчих спонукань. Отож альбом був повністю написаний за два місяці щоденної роботи й увібрав у себе роздуми на тему дитинства, яке руйнує війна, та переживань внутрішньої дитини в кожному з нас".

Окрім Леоніда, до створення альбому доклалися Катерина Пітик і Рената Кажан, чиї голоси звучать у треках "Prelude" і "Memories of the Mansion That We Were Born In" відповідно.

L’Arc de Langeron – сольний сайд-проєкт одеського музиканта Леоніда Жданова, учасника Casa Ukrania. Наразі в дискографії формації кілька синглів і дебютний альбом "Purity" (2024).

Фото обкладинки – надав виконавець