Як пройшов музичний форум Selector Pro. ВІДЕО

16-17 червня 2017 у Києві відбувся музичний форум Selector Pro — перший у серії форумів Британської Ради за участі британських та українських фахівців і меломанів для обміну досвідом, професійного розвитку і знайомства з новими трендами в індустрії.
 
Дводенна подія була присвячена актуальним процесам світового та британського музичного сектору, зокрема питанню розповсюдження і продажу музики в цифрову епоху. Форум пройшов у концертному клубі Sentrum та студії Istok.
 
Під час форуму відбудулися воркшопи з музичного продакшену та промоції нових імен. Теми інших сесій: продаж музики — як цифрової, так і на фізичних носіях, комерційне використання музичного продукту в кіно й на телебаченні, відеоіграх та рекламі; музика як об’єкт інтелектуальної власності, авторські та суміжні права, роялті, укладання контрактів із лейблами тощо.
 
Серед тренерів і спікерів Selector Pro були Джон Рострон, співзасновник і директор Welsh Music Prize та фестивалю Sŵn у Кардіффі; Ghostpoet, британський музикант і номінант на престижну британську премію Mercury Prize; Кен Нельсон, англійський продюсер звукозапису, триразовий володар премії Греммі за свої роботи з Coldplay; Еллі Джайлз, колишня A&R-менеджерка в Polydor, тепер менеджерка Various Artists, Каміл Саттар, голова цифрової дистрибуції в Proper Music Distribution; українські музиканти та продюсери Ната Жижченко (ONUKA), Мілош Єліч (Океан Ельзи), Каша Сальцова (Крихітка), Ігор Тарнопольський (продюсер Jamala), Валерія Чачибая (співзасновниця Радіо Аристократи), Олександр Варениця та Григорій Фатьянов (Be Management Music & Publishing) та інші.
 
Нагадаємо, скоро в Україні стартує проект Louder.me для молодих виконавців.
 
Проект Selector Pro виріс із музичної радіопрограми The Selector, що продюсується Британської Радою та охоплює аудиторію у понад 3 млн. людей у 40 країнах світу. З 2011 року The Selector виходить українською у продакшені Валерії Чачибая. З 2015 році програма розширилася й включає серію концертів Selector Live, що дає можливість українській аудиторії почути найцікавіших молодих британських виконавців — від Young Fathers та Everything Everything до Benjamin Clementine та Ray BLK. 
 

 

Підписуйтеся на наш Telegram канал.