"Dakh Daughters" зняли новий кліп

Український гурт 8 січня представив новий кліп на пісню зі свого дебютного альбому - трек "Людина". Нагадаємо, альбом  "IFпобачив світ 1 грудня 2016 року. 
 
"Різдвяні свята - прекрасний привід робити невеличкі подарунки i щось давно у Dakh Daughters не було нового відео. Негайно виправляємо ситуацію. 
 
Композиція "Людина"займає особливе місце у дебютному альбомі IF. Ця пісня була написана в період творення вистави "Антігона" (вистава за участі Dakha Daughters, реж. Люсі Берелович). І відеоряд у неї вдався не менш особливий. Режисер Diana Rudychenko (українка, яка давно живе в Парижі, вже знайома слухачам за кліпом "Весна" гурту "ДахаБраха") створила неймовірне, сплівши низку співпадінь та обставин. Усе було знято одним кадром у Парижі ,в майстерні французького скульптора Amira Roti (саме він створив відому скульптуру під час Революції Гідності у січні 2014). Привідкриємо невеличку таємну завісу - це перша версія кліпу... Трішки згодом ми познайомимо вас із альтернативною версією, але на все свій час", - повідомив гурт. 
 
Гурт "Dakh Daughters" - це сім актрис, які взяли до рук музичні інструменти, щоб створити життєствердний перформанс про любов, свободу і красу, яка врешті-решт врятує світ. Учасниці колективу, відомі глядачам як акторки київського театру ДАХ, у новому проекті опинилися на нейтральній території між пісенним жанром і драматичним мистецтвом, власне у просторі для експерименту.
 
"Dakh Daughters" створює атмосферу французького салону, в якому Мірей Матьє подружилися із Мерліном Менсоном. Часом дівчата, озброєні на сцені повним набором струнних, клавішних і перкусією, потрясають публіку шаленим риком в манері "Laibach", однак миттю можуть змінити гнів на милість, перетворившись на легковажних героїнь голлівудських фільмів 50-х років, красунь, що мріють про Карибські острови. Ця неповторна група перебуває в ідеологічній спорідненості з англійським гуртом "The Tiger Lillies", якому властива гіперболізація створюваних образів, і залучення публіки до участі у смішних інтелектуальних атракціонах.
 
Текстовою основою для пісень є українська поетична класика, тексти нобелівських лауреатів, власні твори і фрагменти популярних хітів минулого. 
 
"Dakh Daughters"  у соцмережах: 
 
Soundcloud: https://soundcloud.com/dakhdaughters/
VK: https://vk.com/dakhdaughters 
Сайт: dakhdaughters.com/
Facebook: facebook.com/DakhDaughters
Youtube: youtube.com/dakhdaughters