Знайомство з лейблом Surrogate Rec.: 5 знакових релізів

Продовжуємо висвітлювати діяльність українських лейблів і наш третій герой — Surrogate Rec., DIY дістро/лейбл з-під Полтави, яким займаються Тарас Шишичуйський і Ната Озерна. Лейбл видає різних виконавців — від треш металу до скрімо, а їхньою візитівкою можна назвати випуск касет. 

Що таке Surrogate Rec.

Мене звати Тарас і я заснував "суррогат" у кінці 2015-го. Багато в чому мені допомогла Ната Озерна. Я взяв на себе обов’язки спілкуватися з музикантами, записувати плівку та розробляти дизайн (якщо це було необхідно), а вона займалась пошуком касет, додаткової техніки та друком всього необхідного реквізиту — буклетів, стікерів.

Головна ідея, на якій всі ці роки тримається лейбл — показати людям, що, навіть живучи десь у Богом забутому хуторі під Полтавою, можна робити свій вклад у культуру, частиною якої ти намагаєшся бути.

Дискографія

Ще до першого релізу я планував міцно взятися за видання грайндкору, горграйнду та суміжних жанрів. Але побачивши зацікавленість гуртів у матеріалізації своєї творчості, вектор розвитку було змінено. Зараз єдиною спеціалізацією лейблу є мої музичні смаки та вподобання.

Першим нашим релізом стала, на той момент, дискографія проєкту Миколи Пінчука Eliogabalus. Це такий грайндкор ван-мен бенд, темою творчості якого є зомбі.

Крайній наш реліз (35-й за ліком) вийшов нещодавно. За збігом обставин, це знову ж таки ван-мен бенд, щоправда, панк/хардкор/ді-біт напрямку. Shellshock — проєкт адміністратора пабліка D-Beat Warriors (олди тут). На його рахунку одне інтернет-демо і повноформатний реліз у нас. До слова, на плівках є треки відсутні на Бендкемпі.

Формат 

Основним напрямком діяльності було обрано касети. Пов’язано це як з дешевизною виготовлення, так і особисто моєю симпатією до аналогових носіїв інформації.

З касетами непросто працювати, їх доволі складно дістати у промислових масштабах та ще й за невеликою ціною, але, на мою думку, це ідеальний формат як для починаючих гуртів, так і для мастодонтів сцени. Оскільки корпус сам по собі доволі компактний, то і фотоматеріалів та артів для касети потрібно менше, ніж для того ж CD. А коли вдається розмістити у такому тісному форм-факторі повноцінний буклет з розворотами, текстами та додатковими матеріалами — виходить мінішедевр. 

Плани

Стосовно планів на 2020. Ніяких радикальних змін чи розширення діяльності поки що не планувалося. Найперше, хочеться видати все, про що було домовлено ще минулого року. Це як релізи локальних виконавців, так і декілька закордонних кандидатів. 

 

Детальніше про релізи:

V.A.  Grind Turismo (2017)

Головним нашим досягненням я вважаю компіляцію "Grind Turismo". На ній представлені порно/гор/кіберграйнд проєкти з України та Росії, а також один з Уругваю. Обкладинку до релізу намалював мій друг Леонід, а лого я накарлякав власноруч.

 

качели не стареют  октябрь Q + single (2016)

Далі рекомендую ознайомитися з коротким, але неймовірним як у плані звуку, так і оформлення, мінірелізом від запорізького колективу Качели не стареют. Пам’ятаю, як носився з їхніми обкладинками під дощем, від чого фарба місцями трішки попливла, але внаслідок глянцевого паперу створювався крутий ефект веселки. Цього року у хлопців реюніон. Тож, якщо бажаєте зацінити їх виступ вживу — ласкаво просимо на Kharkiv Hardcore Fest 2020!

 

Warwar / Anabios  Samhain Slaughter (Split) (2019)

Обов’язково зацініть спліт київських трешерів Warwar та Anabios. Мені особисто довго хотілося попрацювати з метал-колективами, що грають треш або дет старої школи, а тут їх аж двоє. До того ж це поки єдиний CD у нашому каталозі.

 

Methadone Abortion Clinic  Sex, Drugs, And Rotten Holes (2017)

Не проходьте повз альбом "Sex, Drugs, And Rotten Holes" американських гор-грайндерів Methadone Abortion Clinic. Його першопрес вийшов на Bizarre Leprous Production. Думаю, для фанатів жанру цього вже достатньо, аби звернути увагу.

 

Last Climb  Bleeding The Machine (2018)

І на десерт пропоную реліз шведських крастанів Last Climb. "Bleeding The Machine" відмінно впишеться у плейлист шанувальників Knifeman або Злидень.

 

Surrogate Rec. у мережі:

https://surrogaterec.bandcamp.com
https://facebook.com/surrogaterec
https://instagram.com/surrogate.rec

На завершення хочу звернутися до музикантів. Не бійтеся розсилати свої демки лейблам. Це не завжди жадібні медіа-машини, що хочуть заграбастати собі права на ваші треки та озолотитися внаслідок цього. Матеріалізуйте свою музику. Так, мерч це круто. Але футболки та худі з часом перетворюються на ганчір’я, а записи завжди знайдуть своє місце на полицях колекціонерів та архіваріусів сцени. Працюйте з художниками. Досить брати за обкладинки картинки з інтернету та шрифт з 1001 Fonts. І ніколи не пишіть у назві релізу чи пісні EP, LP або рік випуску (вибачте накипіло).

P.S: Дякую всім, хто довірив свою творчість у руки Surrogate Rec. Кожному, хто підходить до дістро-столу на концертах, підтримує нас матеріально або ж просто робить репост у соцмережах. До нових зустрічей на сторінках neformat-у.

Більше матеріалів про лейбли тут — https://www.neformat.com.ua/rubrika/znayomstvo-z-leyblom

Neformat.com.ua ©