Solar Blooms представили перший альбом

Днями рок-гурт Solar Blooms випустив свій перший повноформатний альбом – "Akháli Dzális Dabadéba". У ньому поєднані класичний, прогресивний і психоделічний рок зі стоунер-думом.

Музику для цього альбому учасники Solar Blooms почали писати ще в 2017 році. Саме тоді, на порозі значних стилістичних змін, гурт Solar Blooms постав із попереднього проєкту виконавців, що мав назву Jackson Crack.

"Коли ми, Jackson Crack, приїхали з туру Румунією і Болгарією, то вступили в період серйозного розширення музичних смаків, життєвої філософії й підходу до мистецтва. Ці зміни яскраво відчувалися [серед нас], тому ми вирішили відобразити це фізично, змінивши назву на Solar Blooms. Усі пісні на дебютнику є прямим наслідком нашого перетворення на більш зрілих особистостей", – каже Давид, гітарист і вокаліст гурту, у пресрелізі.

Але назва альбому, "Akhali Dzalis Dabadeba", з’явилася значно пізніше за його перші нариси. Із грузинської вона перекладається як "народження нової сили" і є даниною другій Батьківщині Давида.

Уперше цей альбом був записаний у 2019 році на студії LipkyZvukozapys. Але музиканти перезаписали матеріал у власній студії в Луцьку пізніше, під враженням від співпраці з Євгеном Тимчиком. Фінальні зведення й мастеринг виконала французька APR Studio.

Натхненний Грузією, за місяць до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Давид привіз із собою не просто назву альбому, але те світло, у якому постають закладені в ньому сенси.

"Народження нової сили" – подібні емоції я відчув, коли розмірковував про наш гурт під час прогулянок гірськими галявинами й спостережень за сходом сонця. Грузія налаштувала мене на містичний лад і я відчув, що потрібно підкреслити суть нашого релізу окремою фразою", – додає музикант.

Оскільки робота над альбомом була тривалою, він охопив багато різних тем. Однак центральною з них є роздуми молодого ліричного героя над жорстокістю дорослого життя, байдужістю до виховання дітей й загального інстинкту самознищення з боку людства.

Раніше ми окремо писали про сингл із цього альбому.

Solar Blooms – альтернативний гурт із Луцька, утворений між 2018 та 2019 роками. У своїй творчості музиканти поєднують елементи багатьох жанрів, серед яких прогресивний, психоделічний та класичний рок, а також стоунер-дум. Наразі колектив видав альбом і кілька синглів.

Solar Blooms у мережі:

https://www.instagram.com/solar_blooms/
https://www.facebook.com/solarblooms

Фото обкладинки – Саша Маргалітадзе