Дебют: похмурий дарк хардкор від derwisz

Хмельницький дарк хардкор гурт у жовтні дебютував з трипісенним мініальбомом. 

Його музиканти записували у старому глиняному будинку, де є репетиційна база 1118 (Anarchists Audio Art House) з апаратом, зібраним місцевими ентузіастами. Запис і мастеринг — також справ рук учасників колективу.

"Злидні, екзистенціальне страждання, бідність та соціальні щурі до війни, а під час — страждання, смерть, ненависть і відчай, який ми топимо і закопуємо у творчість, але все ж віримо у світле майбутнє", — так концепцію мініальбому у коментарі Неформату описує гітарист Олег Тарасов.

За його ж словами, війна кардинально вплинула саме на творчість гурту. Адже, якщо раніше у піснях були тексти про екзистенційні проблеми, то тепер це туга за зруйнованими та знищеними долями й життями, а замість соціально-депресивного самовираження з'явилися ненависть, журба та бажання помсти.

Для обкладинки Олег Тарасов використав відмальоване постеризоване фото бездомного, пошкоджене гранжевими сітками з тріщин до невпізнаваності.

Зараз гурт планує облаштувати власне ''житло'', і задля придбання хоч якогось стафу з молотка ідуть особисті колекційні речі, одяг, мерч, тощо. Також у майбутньому, коли облаштуються, музиканти планують брати участь у благодійних гігах, і як організатори, і як гості. Врешті гурт хоче записати повноформатний альбом,  бо за півтора року існування вже накопичив для нього 9 треків на 30 хвилин звучання.

Гурт derwisz виник у Хмельницькому у квітні  2021 року. Хлопці у своїй творчості орієнтуються на гурти Ekkaia, Злидень, Пуща, Fall of Efrafa, Ictus та Rene Maheu (деякі учасники гурту пов'язані з ними у минулому та сьогоденні)

Зараз у складі derwisz троє людей: Павло Романюк (вокал, текст), Олег Тарасов (гітара, рифи, дизайн) та Валентин Фадєєв (ударні, запис, мастеринг). 

derwisz у мережі:

https://derwisz.bandcamp.com/album/ep-2022
https://www.instagram.com/derwisz_band/