Reabilitator працює над третім альбомом

Український треш метал гурт представив новий сингл "Save Me God" з майбутнього альбому. 

 

— Коли ви почали роботу над новим синглом? 

Олексій Новіков (бас-гітара): Останні наші концерти були у 2018 році, і після цього настав період затишшя. Нас запрошували на концерти, але якось не складалися обставини для виступів. Настав 2020 рік — COVID, карантини, локдауни.. ми зрозуміли, що концертів не буде в цьому році й, можливо, у 2021-му також. Оскільки матеріалу в нас зібралось багато, ми вирішили проявити активність онлайн і записати декілька синглів. "Save Me God" — перший з них.

Сама пісня була готова в форматі демо-запису дуже давно, потрібно було лише її доопрацювати та привести до стану повноцінного релізу.
Роботу над синглом почали на початку листопада. Щось додавали, міняли, відкидали і через пару тижнів було все готове. Записувались в домашніх умовах. Основною особливістю було те, що у нашого драмера з'явилася своя повноцінна ударна установка, і йому довелося самому пристосовуватися та налаштовувати її для запису своїх партій у домашніх умовах. До цього ударні ми завжди записували на різних студіях звукозапису.

— Про що ця пісня?

Дмитро Прасолов (ударні та вокал): Пісня досить-таки в негативному ключі. Текст про те, що сучасна молодь стала забувати, що таке справжнє життя, кожен хоче чимось виділитися у соцмережах, настав час показухи та фальшу. Скрізь алкоголь, наркотики та подібні замінники справжніх емоцій. Життя перетворюється на якесь ток-шоу.  А приспів такий: "Мені тут нема чого робити, краще зникнути, ніж жити посеред вас. Цей світ загублений, врятуй мене, Боже."

Текст написаний давно і зараз не дуже актуальний саме для мене (бо я хочу відійти від цієї негативної тематики в майбутньому), але я не став нічого міняти та залишив усе, як є. "Save Me God", мабуть, звучить банально, але це мої думки, мій текст, не хочу щось зображати з себе. Це пережиті емоції і я їх залишив у первозданному вигляді.

— Чого чекати від вашого третього лонгплею? 

Олексій: Третій альбом називатиметься "Mentally Defected", він буде мати 9 пісень у стилі попередніх двох наших альбомів "Global Degeneration" та "Social Programming". Ми не проводили жанрових експериментів, все буде витримано в дусі "класичного" Reabilitator. Звук на альбомі буде кращим, ніж у попередніх релізах. Вихід альбому плануємо приблизно на другу половину 2021 року.

— Які подальші творчі плани?

Олексій: Оскільки зараз діють карантинні обмеження, ми плануємо зосередитись на онлайн-діяльності. Також ми працюємо над третім альбомом, але перед його виходом хочемо записати і випустити декілька синглів — пісень, що не входитимуть до складу нового альбому.
Сподіваємося, що карантинні обмеження будуть зняті вже у 2021 році, і тоді будемо дуже раді відновити концертну діяльність.
Також у планах зняти кліп або якесь D.I.Y. відео кращої якості, ніж ми робили у 2018 році на пісню "Thrash Way Of Life".

 

Reabilitator — thrash metal гурт, заснований 2010 року в місті Запоріжжя. В активі гурту два повноформатні альбоми — "Global Degeneration"(2012) та "Social Programming"(2016). Актуальний склад гурту:

  • барабани та вокал — Дмитро Прасолов 
  • бас — Олексій Новіков
  • гітара — Андрій Нарольский. 

Reabilitator у мережі:

https://www.facebook.com/reabilitator
https://reabilitator.ru/
https://www.youtube.com/c/Reabilitator/videos
https://reabilitator.bandcamp.com/

Обкладинка — фото Антоніни Остапенко