Новини

Киевский музыкант написал саундтрек к фильму

Короткометражный фильм "Eleanor" доступен для просмотра на Youtube. Это первая работа Кэтрин Витэк в качестве режиссера и первая работа Андрея Савина, вокалиста киевского Industrial проекта "SYSTEMASYSTEM", в качестве композитора.

В Запорожье пройдет концерт "STEEL GIG"

10 сентября в запорожском пабе " Chicago Blues " пройдет очередной концерт с достаточно интересным составом. После почти 4-месячного перерыва, на посетителей будет ждать ждет очень сильное шоу.

Бас-гітарист "Southwater Kid" представив власний інструментальний проект

Йдеться про вінницький one man band проект "Fishing Fight"  від  бас-гітариста гурту "Southwater Kid" - Олексія Корчика. 
 
"Идея такого проекта появилась давно, в 2010 году. Было интересно самому себе доказать что занятие музыкой с детства, не прошло зря. Трек за треком набивал руку играя на гитаре и бас-гитаре, пробуя разные звукоизвлечения, и аранжировки своих треков.

"Маяк Fest" оголосив повний лайн-ап фестивалю

Цьогоріч Одеса знову збирає прихильників хардкор-панку на фестивалі на березі Чорного моря. Серед анонсованих учасників багато цікавих гуртів, як з України, так і з-за кордону.

"Risin Sabotage" видали декілька лайв-відео

Київський гурт виконує музику у жанрах психоделіки та стонеру. "Стоунер колектив з Києва, повільні низькі рифи, фуз, дум і атмосфера ранніх 70-х в стилі Black Sabbath, Blue Cheer, Acid Kind, Dead Meadow", - саме так описали колектив організатори весняного столичного фесту "Electric Experience".

"Endless Melancholy" видав альбом океанських реміксів

Раніше ми повідомляли, що музичний проект із Києва шукав для співпраці талановитих людей, а саме мова йшла про написання реміксів на наступні його шість треків: 'Like Ships Without Anchors', 'Still', 'A Giant Wave', 'The Air Here Is Written With You', 'Reflections' and 'Like An Old Memory We Are Washed Ashore'.

Пропозиція знайшла відгук і сьогодні на бендкемпі проекту вже можна знайти повний перелік реміксів і, звичайно, послухати їх. Всього реліз містить сім треків: це одна пісня у виконанні самого "Endless Melancholy"  та шість реміксів за кількістю заявлених вище. 

"Strike Each Other" видали новий альбом

Новий альбом тернопільського гурту вийшов сьогодні на польському лейблі SPOOK RECORDS.  Загалом реліз "Sentence" містить 10 треків (включно зі вступним Introduction та завершальним Outro). Альбом буде доступним на CD та для завантаження наприкінці липня.

Гурт "Septa" випустив новий сингл

28 червня гурт представив нову пісню, яка увійде до запланованого релізу колективу. Нагадаємо, альбом " Sounds Like Murder " побачить світ 13 вересня і міститиме 13 треків. Він уже доступний для попереднього замовлення на бендкемпі колективу.

Релиз группы "timeline" переиздают на кассетах

Одесского хардкора много не бывает. Южный город давно стал известен и своей хардкор-сценой, и тематическими фестивалями. Сегодня  хотим напомнить об одном коллективе с этого места, а именно группе "timeline". 
 
В 2014 году на стрэйт-эдж хардкор лэйбле "Reason Records" вышел единственный релиз этой группы  - "timeline - timeline" в виде CD-дисков. Он состоял из четырех треков общей длительностью более 15 минут.

"Violent Omen" зняли на відео нову пісню

Житмирський гурт представив відеозапис нової пісні "Stardust", яку хлопці зіграли на репетиції. Окрім того, як зрозуміло із коментарів музикантів, триває робота над новим релізом, а саме записані ударні партії. 

Нагадаємо, останній більший реліз колективу - альбом "L.U.N.A.C.Y. " - виходив у 2013 році на американському лейблі "Razed Soul". 

"The Paints Of Past Memories" видали новий EP

Гурт із Кам'янця-Подільського 25 червня випустив новий EP "SIN EATER". Реліз містить шість треків колективу. Він був зведений на хмельницькій студії "Ron Production Studios".

Нагадаємо, раніше гурт вже випускав EP "Distorted Reality". Окрім того з'явилося у "The Paints Of Past Memories" і lyric-video на пісню "Condemned", яка увійшла до нового міні-альбому. 

Гурт "Majesty Of Revival" випустив третій альбом

Ужгородський колектив днями нарешті представив слухачам чергове творіння.

"Electric Meadow" знизив вартість квитків

Наразі їх можна придбати за 350 гривень. Все через те, що в останній момент заявлений хедлайнер фесту - гурт DOPETHRONE був змушений відмовитися від участі в " Electric Meadow". Гітарист колективу отримав важку травму ноги. Втім, як виявилося, як виявилось, пошук хедлайнера за місяць до початку фестивалю - це надскладна задача, яку організатори проте не облишають.

Лейбл "Інша музика" отметит юбилей большим фестивалем

Независимый лейбл "ІншаМузика" отметит свое 10-летие большим фестивалем, который, напомним, проводится раз в 5 лет. 
 
1 и 2 октября в киевском концертном клубе "Бинго" состоится "ІншаМузика Festival 2016", который соберет 20 интереснейших команд современной украинской сцены.
 
"10 лет – хороший срок, когда можно подвести итоги своей работы. Все эти годы мы плотно занимались отечественной альтернативной музыкой.

Украинские команды отказались от участия в "RAW FEST 2016"

Напомним, группы "Kingpin" и "Bluesbreaker" должны были выступить на большом московском фестивале 9-10 июля. Но, к сожалению, столкнулись с уже печально известным российским персонажем  Лешей Лаудом (он же Валерка Гимназист).

Далее ситуацию описывает организатор  "RAW FEST 2016"  Костэн от лица всех людей, причастных к подготовке феста (ред. немного сократили текст):

Одеський "Pivdenfest" буде безкоштовним

У вівторок, 21 червня, організатори фестивалю неочікувано порадували всіх, хто збирався відвідати "pivdenfest 2016". 

Группа "EXULT" издала второй LP

Альбом получил название “Third Eye” и вместил в себя 12 треков общим хронометражем чуть более 27 минут. Примечательным есть то, что данная группа играет в в стиле DIY punk / old school punk в духе Ramones с мужским и женским вокалом. 
 
Это вторая полноформатная работа группы, первый альбом вышел в октябре 2015 года и получил название “Chupacabra”.

"TUNGU" випустив новий реліз

Автором проекту є чернігівський музикант Сергій Сенчук. 

Все почалося дуже давно зi спонтанно-імпровізаційною музикою. Нагадаємо Сергій був і є учасником хардкор-команди REMORSE і stoner sludge формації KEEPLEER-18.

"Mari Cheba" видала новий альбом

19 червня гурт "Mari Cheba" представив слухачам свій новий реліз - альбом "IONA".Він містить шість україномовних треків. 

Тріп-хоп гурт вперше зіграв новий альбом у Франківську 20 червня у громадському ресторані Urban Space 100. 

"Це чарівний альбом... Він різко змінив життя всіх учасників гурту, тому не дивуйтеся, якщо після його прослуховування у вас почнуться зміни в серці або в житті. Ми стали кращими і щасливішими після його створення і хочемо поділитися цим з вами", - прокоментували альбом музиканти. 

У Одесі пройде другий "COBRA FEST"

Одеса вже не перший рік радує українських меломанів музичними гуртами і фестивалями у дусі хардкору. Тож не дивно, що минулого року до вже добре відомого "Маяк Fest" додався ще один подібний захід - "COBRA FEST". Організатори, втім, вирішили не зупинятися на одному фестивалі і анонсували цьогоріч другу його частину. Вона пройде 20 серпня.
 
Організатори обіцяють відвідувачам не лише гарну музику, але і традиційні для подібних фестивалів море, веганську кухню, у т.ч.

Группа "Тринадцатый Бубен" издала альбом

Называется сие творение “Болотный угар”  и выполнено в классическом pagan folk стиле. Это дебютный LP, до этого у них выходил только мини-альбом  “Между навью и явью”. Релиз был запланирован на 1 июля, но появился в сети уже 19 июня. 
 
Сведением и мастерингом занимался Антон Ворожцов из TA Production.

Гурт "O.TORVALD" презентував новий сингл та кліп

#Нашілюдивсюди - перший сингл з нового, п’ятого альбому гурту, реліз якого відбудеться 1 вересня 2016 року. Сингл #Нашілюдивсюди створили музиканти команди разом із саундпродюсером з Білорусі Кіріллом Матюшенко. Під час студійної роботи  над треком, O.Torvald скликали десятки своїх фанів і записали їх голоси, які тепер звучать в фінальній частині треку. У відеороботі використано власні та запозичені архівні матеріали різних часів, а  також знято  сучасний O.Torvald, як він є влітку цього року.

"мечты о Европе" видали дебютний реліз

Двоє молодих українських музикантів - Валентина Пташка (вокал) та Мартин Иден (гітара) записали сім акустичних lo-fi треків. Серед них чотири и власні пісні колективу, зокрема, одна на вірші російського поета Едуарда Асадова, та три кавери. 

Реліз "юность" автори лаконічно описали хештегами #bedroom #acoustic #lo_fi та фразою "юность - самая пора мечтать". 

Гітарист із ВК-ніком Мартин Иден є водночас ударником франківського скрімо-колективу "New Beginning". До слова, у релізі є кавер на пісню цього гурту. 

"The Heavy Crawls" перевидають старі альбоми

Очевидно, таким чином київські музиканти хочуть допомогти собі і випуском третього релізу.