Barbarik Torture представили дебютний лонплей

Днями брутал-дез-метал гурт Barbarik Torture оприлюднив альбом "Obsessions of Compulsive Mind", перший у своїй творчості. Реліз відбувся на Deepswarming Bloodmagick.

Для запису цього альбому музиканти мали півтора місяці, адже саме стільки лишалося до їхнього виступу з гуртами Sсhizogen, Squat Apart i Mindmath, де той мав прозвучати. Через стислі часові умови, вони не мали жодних репетицій і записували матеріал інструмент за інструментом.

"Було дуже стрімко і насичено. Пісні, з кожною наступною, стають важчі або технічно, або структурно, або атмосферно, а тексти стають щораз страшніші", – діляться музиканти з Неформатом.

Щоби полегшити процес підготовки релізу, музиканти мали придбати власний пульт для запису барабанів. Паралельно з тим до гурту приєднується басист Дмитро, що вперше зробило склад колективу повним, а процес – швидшим.

Мастеринг альбому тривав до липня, його виконав гітарист гурту Денис. Урешті лейбл Deepswarming Bloodmagick випустив LP у цифровому вигляді й на касетах.

"Усі касети розкуплені, чому ми раді. Якийсь локальний успіх є, а від брутал-дет-металу набагато більшого чекати не дуже треба", – ділиться Бендер, гітарист і вокаліст гурту, із Неформатом.

Також музиканти виготовили власні нашивки.

Назва альбому дещо випередила сам реліз своєю появою в голові Бендера, але виявилася напрочуд актуальною:

"Ця назва з’явилась спонтанно десь посеред літа 2023. По факту, альбом цією одержимістю компульсивної свідомості і є – Саніною одержимістю барабанами, Денисовим шаленим запалом грати на гітарі і моєю зачарованістю різними жахами, які мають і завжди мали активне місце в світі", – додає Бендер.

Лейтмотив альбому вкладається в одне речення: людина втрачає свідомість і перетворюється в тотального маніяка. Музиканти вважають лонплей концептуальним продовженням свого дебютного мініальбому, але тут подають основну ідею в більш розгорнутому вигляді.

Створенню альбому сприяли: Олег Винник, Сергію Липчук, Богдан Дорундяк, Вєра Жаркова (обкладинка) і Юлі Лапковська.

Barbarik Torture – брутал-дез-метал гурт, який заснували музиканти з Івано-Франківська в 2022 році. Перший реліз колективу, однойменний мініальбом, вийшов у 2024 році, за чим послідував вихід LP того ж року.

Barbarik Torture в мережі:

https://www.instagram.com/barbarik_fucking_torture/

Фото обкладинки – Bandcamp