фольга оприлюднює новий сингл

Днями інді-рок гурт фольга представив другий сингл у своїй дискографії – "сізіф".

Нова композиція виконавців, як і їхня творчість загально, завдячують своєю появою гуртам 90-х, як-от My Bloody Valentine, Swirlies, Jejune, Slint і Unwound, і 2010-х, головно They Are Gutting a Body of Water, Blue Smiley й House Jumper of Love. Наслухавшись їхніх творів, музикантам удалося дістатися власного стилю на межі інді-року й шугейзу. А от у ліричному плані композицію визначили особисті переживання її автора, вокаліста й гітариста гурту Олександра:

"Скільки я б не займався музикою, чомусь відчував себе поламаним чи якимось не таким у поганому сенсі – пазлом із іншої коробки. Ідея маргіналізації переслідувала мене увесь час написання тексту до пісні", – ділиться він із Неформатом.

"Композиція [інтерпретує] абсурд сенсу існування, чи життя, людини. Кожен вільний придумати собі власні сенс життя, ціль чи мрію і слідувати їм, як би безглуздо це не сприймало все її оточення, а, може, навіть і сама ця людина", – додає Олександр.

Цю пісню музикант задумав іще влітку 2021 року, а її запис гурт почав у серпні 2023-го. За цей час Олександр навчився виконувати речитатив, що було абсолютно новим досвідом, як і написання тексту для цього формату. Сама ідея належить басисту гурту Владу.

Початково зведення пісні виконав музикант Теймур із ТоксітинРекордс, учасник гуртів Дисперсія й івл-івл. За фінальну версію, яка врешті дісталася слухача, відповідальний вінницький звукорежисер Коля Андрущенко, який також працював над першою піснею гурту "весняна".

Обкладинку синглу, на сізіфову ж тему, Олександр виконав вручну.

Музиканти певний час не наважувалися не реліз своєї першої пісні й випустили другу лише два роки поспіль. Тепер же, на хвилі схвальних відгуків і задовільних показників на стримінгах, хочуть випустити свій перший мініальбом уже в серпні.

фольга – вінницький інді-рок гурт, який дебютував із синглом у 2022 році. Наразі в їхній дискографії два сингли.

Актуальний склад гурту:

  • Владислав Бойко – басист
  • Михайло Нікасов – гітарист
  • Олександр Шимко – вокаліст/гітарист
  • Петро Ковток – барабанщик

фольга в мережі:

https://www.instagram.com/folga_band/

Фото обкладинки – надали виконавці