True Tough: перевидання EP та тур на мільйон

Київський хардкор гурт True Tough повертається до мініальбому “Panopticon” 2021 року та повністю переосмислює цю роботу. Водночас колектив анонсував осінній тур, за допомогою якого планує збільшити загальну суму своїх благодійних зборів з 700 тисяч гривень — до мільйона!

Реліз також доступний на Spotify, Youtube Music, Apple Music, Deezer

Нові сенси 

В оригіналі “Panopticon” звучав російською, але ця версія більше недоступна для слухачів на стримінгах. Музиканти наголошують, що намагались створити справді нові пісні, а тому це перевидання — не просто переклад, а справжнє переосмислення старої творчості зі злішим звуком.

“Ми почали разом грати ще коли тільки-но перестали бути підлітками. Тому кожен наш реліз неминуче є певним відображенням дорослішання: і в поглядах на музику, і в технічному рівні, і в поглядах на життя.

Щодо текстів — історія стала менш абстрактною та більш особистою для мене. Вона про ліричного героя, про переживання, почуття та емоції. Це відображає наше прагнення до більш особистісного діалогу зі слухачами”, — розповідає Роман (вокал та лірика).

a0737234270_10

Оригінальна обкладинка

Музиканти вирішили не змінювати стару обкладинку авторства Кирила Лєсного, однак із більш яскравого біло-синього варіанту колірна гамма змістилася в сторону чорно-білого монохрому.

“Чому саме так? Бо пісні стали більш похмурими, важкими та більш сфокусованими на буденності наших життів. А в рамках актуального теперішнього всіх українців, доволі легко сприймати життя саме чорно-білим: ми стали жити або сьогоднішнім днем, або мріями про майбутнє; ми або ігноруємо всі новини, або проводимо години щодня в спробах дізнатись повністю все, що відбувається; ми або віримо в те, що зможемо пережити війну, або прийняли сторону філософії фаталізму, і таких прикладів можна навести ще дуже багато.

Діалектична спіраль нас усе більше закручує з кожним днем, й образ паноптикону є чудовим відображенням подібного бачення світу. Адже ти або в камері — і за всіма твоїми діями завжди можуть слідкувати, або ти посередині — і ніхто не може диктувати тобі як жити. Мініальбом саме про це”, — зазначає Роман. 

Новий підхід до звуку

True Tough плідно попрацювали з професіоналами Alex Sedin та Дмитром Кімом, які знайомі поціновувачам колективу ще із сингла “Shellshock”.

“Після такої тривалої співпраці ми повністю довіряємо їм і впевнені, що з їхньої сторони все буде на найвищому рівні. Тому цього разу покращували “raw” матеріал: витратились на обладнання, отримавши можливість створювати бажані відтінки у саунді.

Ціллю було зробити так, щоб альбом звучав цікаво як для тих, хто чув першу його ітерацію, так і для слухачів, що вперше побачать назви цих пісень.

У кожній без винятку пісні є зміни — десь менш помітні, десь більше, але без уваги не залишили жодну. Для нас це по-справжньому нові пісні”, — додає Роман.

Нагадаємо, почути ці оновлені пісні можна було ще навесні у рамках туру киян "Escape from the Panopticon". 

"В турі все було чудово, люди багато казали, що раді, що ми актуалізуємо матеріал, і поважають наше рішення з морально-етичної точки зору. Єдине що, на той момент ще не могли підспівувати, на жаль, цього бракувало й нам, і їм — та тепер це можна буде виправити", — розповідає Роман

Басист Дмитро додає, що слухачі сумували за старими треками й були дуже раді почути їх знову наживо та в новій обгортці.

"Файне Місто" та осінній тур на мільйон

Почути новий “Panopticon” вже зовсім скоро зможуть відвідувачі фестивалю Faine Misto, де команда виступатиме на Dark Stage. Варто нагадати, що це буде не вперше. 

"Минулого року виступ на "Файному Місті" перевищив усі наші очікування і сподівання. На той час виступ на фестивалі такого масштабу був для нас тим, до чого ми прагнули й чого намагались досягти завдяки постійній праці. Це був новий та невідомий для нас на той час досвід.

За рік, що минув, ми відіграли багато концертів у рамках турів та зіграли на "Потужняку", завдяки чому стали більш впевнені в тому, що робимо. Наші слухачі стали нам ще більш рідними і ще більше “нашими” людьми — частиною Тру Таф клану. Цього разу, знаємо точно, — буде краще, цікавіше та гучніше, адже ми веземо із собою оновлену програму, яку створювали спеціально для виступу в рамках "Файного Міста", — розповідає басист Дмитро

Виступ True Tough на Faine Misto 2023

“Подальші плани включають осінній тур, який буде поки що найбільшим з усіх за кількістю міст, тому для нас це свого роду виклик. Але найголовніше, сподіваємось у цьому турі зібрати якомога більше коштів для нашої армії. Після цього, напевно, трохи відпочинемо, та почнемо писати новий матеріал”, — додає Роман.

На сторінці концертної агенції Faine Events, з якою тривалий час працюють хлопці, тур вже анонсували, і то з великою амбіцією! За два роки подібних благодійних турів і окремих виступів True Tough вже зібрали понад 700 тисяч гривень на потреби військових, і цього разу їдуть у тур, аби добити цю суму до 1 мільйона.

photo_2024-07-18_12-03-36

Розклад туру:

14.09 — Рівне, Хмільна Обойма
15.09 — Луцьк, MIK Studio
21.09 — Вінниця, Docker Pub
22.09 — Тернопіль, Nа Пошті
28.09 — Львів, Нижній Зал
29.09 — Хмельницький, Sympatia Bar
05.10 — Запоріжжя, Garage Party
06.10 — Дніпро, МахноПаб
12.10 — Харків, Kazka Бар

Біографія

True Tough — київський хардкор/метал гурт, дискографія якого нараховує кілька синглів і мініальбомів, у яких команда співає як про особисті почуття, так і про соціальні проблеми. Гурт є активним гравцем локальної сцени, від початку повномасштабного вторгнення відіграв десятки благодійних концертів, у тому числі й на фестивалі Faine Misto 2023.

Минулий рік True Tough завершили своїм першим українським туром, де презентували мініальбом "Invaders Will Die" з оновленим, більш металізованими звучанням на стику дез металу та хардкору. Реліз також виходив за підтримки лейбла Neformat Family.

True Tough у соцмережах та на стримінгах — https://linktr.ee/true_tough