Tungu й низка музикантів разом написали альбом

Нещодавно сольний експериментальний проєкт Tungu представив новий альбом – "With the warmness of noir". Як і раніше, музикант створив його у співпраці з багатьма артистами-імпровізаторами.

Першу частину цієї музики виконавець підготував за часів пандемії, а завершальну – всередині минулого року.

"Ідеї є завжди, тож процес народження треків триває постійно", – каже Сергій, засновник проєкту, Неформату.

Серед музикантів, які доклалися до створення альбому, опинилися Олександр Аввакумов і Рома Реп'ях із якими Сергій уже співпрацював раніше, а також Дун Чжоу, Микита Гірня, Pino Montecalvo aka Monteclava, Manop Nakornchai, Джузеппе Доронцо, Маркус Ворнгайм, Деніел Левін, Хіроюкі Тіба, Джейсон Віллетт, Слава Поляков і Feelya. Артисти спочатку обмінювалися власними імпровізаціями, а потім об’єднували їх у композиції.

Реліз альбому відбувся на лондонському Shrike Records.

"Коли альбом був завершений, я звернувся до Shrike Records, які врешті мене підтримали й випустили музику. Зі свого боку вони запропонували донатити гроші з продажів мого релізу на ЗСУ, вони просто молодці!".

Окрім того, спільний трек Tungu й Дуна Чжоу з цього альбому потрапив у ефір BBC Radio 3, де отримав схвальний відгук від композитора й музичного дослідника Корі Мвамби

Ідея цього альбому продовжує загальну концепцію проєкту – досліджувати музичні широти разом із іншими. Так само спільними були роздуми над назвами композицій, пропозиції для яких надходили від обох сторін.

Тепер Сергій працює над новим альбомом із Міцуру Табата, музикантом проєктів Zeni Geva, Hanatarash, Acid Mothers Temple і Boredoms.

Tungu – експериментальний проєкт, який заснував чернігівський музикант Сергій Сенчук у 2014 році. Його метою від самого початку є створення абстрактної музики. Наразі в його дискографії п’ять повноформатних альбомів.

Фото обкладинки – надав виконавець