плерома видали свій дебютний альбом

Днями київський нойз-рок гурт плерома оприлюднив свій перший повноформатник "Вихід". Альбом вийшов на лейблі експериментальної музики ERYTHROLEUKOPLAKIA RECORDS.

Музиканти вирішили почати роботу над альбомом після свого першого благодійного концерту, оскільки хотіли продовжувати допомогати бодай чимось.

"В умовах повномасштабного вторгнення РФ та нестабільної ситуації в країні хочеться зробити та допомогти якомога більше, а ми вміємо робити музику. Тому взяли всі ресурси, які були в нашому розпорядженні, і почали працювати", – розповідають Ваня і Саша, учасники колективу, Неформату.

Тематичну основу пісень складають різного роду почуття та пов’язані з ними явища: надія, життєвий вибір, юність, любов та ненависть тощо.

"Усі тексти це рефлексія учасників на ту чи іншу ситуацію в моменті, від почуття ненависті та болі й до мотивуючих закликів та надії на завтра. З одного боку, це викликає відчуття відсутності цілісності, а з іншого, ми – плерома, ми є все і водночас, а тому ми цілком задоволені результатом".

Загалом робота над цим альбомом тривала кілька місяців. В перший місяць музиканти придумали увесь каркас майбутнього релізу, а другий місяць пішов на його технічне втілення.

"Інструменти та вокал записували на різних репетиційних базах Києва, на рекордер, який нам позичили хлопці з Pree Tone, величезна подяка їм за це. Потім, в кімнаті гуртожитка, frokkkkkkk склеював, зводив та мастерив усе записане. Ми хотіли зробити щось динамічне, мелодичне, гучне та брудне".

За словами виконавців, на цей альбом вплинули такі жанри, як noise, psychedelic rock, Drum&Bass, breakcore, punk та grunge.

Обкладинку для цього альбому створила подруга виконавців, майстриня та художниця Аня Весна.

"Обкладинка стилізована під карту таро Двійка Мечів. Перехрещені мечі символізують внутрішні протиріччя, ступор, неможливість пройти далі, зрушити з місця. В таких ситуаціях завжди треба набратись сміливості, щоб діяти – саме для нас це і є "Вихід", – додають виконавці наостанок.

плерома – київський інді-рок / нойз-рок гурт, який випускає музику із 2021 року. В дискографії виконавців низка синглів, кліп, фіт із гуртом Черви та повноформатний альбом "Вихід" (2022).

плерома в мережі:

https://www.instagram.com/pleroma_91/
https://linktr.ee/pleroma_vuhid

Фото обкладинки – надали виконавці