Обрій - Олтар утопії (2016)

Зовсім свіжий (і ще димиться) з печі ужгородської метал-музики запис на чотири бойові дії в стилі death metal. Прямолінійно, цілеспрямовано, середнім темпом і без всяких занадто завернутих штук. Сприймається і засвоюється на легкому подиху. 
 
Першим заслуговує уваги і схвалення факт, що гурт не пішов відомим шляхом, назвавшись якимось “Satanic Blasphemy” чи “Embryonic Gastronomy”, бурчати нерозбірливо про зло, кишки і ритуали. Хоча «Обрій» і не звучить метальово, але музиканти мають своє бачення, що є добре. Тексти також українською, переважно з філософським ухилом («…Шукати нового, незнаного досі»), або з сумом про загиблих через примарні ідеї («…Всіяні трупами поля Камбоджі»).  
 
Пісні непомітно переходять від однієї до іншої, всі витримані в одному дусі, запис звучить цілісним безперечно. Цьому також сприяє неспішний темп пісень "Обрію", який дає слухачу змогу чітко слідувати за рифами і мелодіями, самому занурюючись у ритм. Гітарні рифи всі чіткі і зрозумілі, не перевантажені і при цьому достатньо мелодійні. Особливо приємні на слух ті протяжні соло-партії, які є в кожній пісні і які додають емоційної сили. 
 
Перкусія і бас тут особливо не виділяються нічим екстраординарним, більше є опорою пісень, підкреслюючи рифи і слова. Основний акцент, як видається, зроблено на гітарних рифах, мелодіях і вокальній агресії. Отже, маємо середньо-темповий дез-метал «старої школи», з бойовим настроєм, що змусить вас рухати головою в такт.   
 
https://vk.com/obrij 
https://www.facebook.com/obriymetaluzh
https://obrij.bandcamp.com
Neformat.com.ua ©
1. Весь світ перед нами 
2. Поля Камбоджі 
3. Доторкнутися до зірок 
4. Відголоски Великої битви 
05.12.2016