У мережі з'явилася друга збірка українського даркфолку

Одеський портал "Khatacomb" учора представив нетривіальний для нашої сцени реліз - другу збірку українського даркфолку під назвою "Ноктурналія". 
 
"Даркфолк – жанр, що вважається досить маргінальним і вузьким навіть серед прихильників “темної” сцени та езотеричних музичних течій. Попри удавану простоту музичних засобів і близькі українській ментальності ідеологічні вектори, зокрема активне дослідження історико-культурної традиції та магічний світогляд, свідомі звернення до даркфолку в Україні досі лишаються спорадичними. Майже всі проекти, що існували з кінця 1990-х – початку 2000-х і брали участь у першій українській даркфолк-збірці “Полин Квітне” (2005), на даний момент вже припинили власне існування", - розповідають укладачі збірки.  
Саме тому вони взяли на себе місію  представити сучасний український даркфолк у всій його красі.
 
"Збірка “Ноктурналія” від порталу Khatacomb – це не стільки спроба реконструкції української даркфолкової сцени, якої фактично не існує через відсутність масового слухацького й виконавського інтересу, скільки створення своєрідної музичної антології, бажання надати власного голосу специфічній ніші, що продовжує власну історію переосмислення жанру в першу чергу задля творчого й магічного процесу як такого", - розповідає портал.
Учасники збірки, – артисти з різних частин країни, що працюють як у більш традиційному даркфолковому звучанні, так і надаючи перевагу вільнішій та сучаснішій стильовій трактовці, – поєднані щирим бажанням зробити свій внесок у принаймні часткове вкорінення даркфолку на українській андеґраундній сцені і донесення його неповторного духу до вдумливого й зацікавленого слухача. 
 
Загалом збірка містить 12 пісень від шести виконавців на трьох мовах. У фізичній формі її, на жаль, поки немає. Завантажити збірку безкоштовно можна тут. 
 
Послухати збірку:

Вконтактеhttps://vk.com/wall-129259214_52