Музиканти продовжують рятувати кота Бено

У травні ми писали, як Олексій Мельничук, один із засновників лейблу .aorte  врятував від страшної смерті у подвір'ї біля свого будинку вуличного кота. Тварину серйозно покусали собаки, у результаті чого відмовилася працювати задня частина тіла. Завдяки фінансовій підтримці, у тому числі музичної сцени, кота вдалося виходити, хоча задні лапки у нього так і не запрацювали. 

Нагадаємо, врятований кіт отримав ім'я Бено, оскільки під час порятунку був загорнений у футболку Converge
 
Справи останнім часом ішли нормально, однак зараз у Бено виявилися нові проблеми. 
 
"Декілька днів тому Бено почав голосно і важко кашляти, ми одразу ж відвезли його на огляд до ветеринара і виявили діафрагмальну грижу: відбувся розрив діафрагми і кишечник потрапив до грудної частини, здавивши ліву легеню (див. рентген). Зараз функціонує лише права, кровообіг порушився і Бено важко дихати. Якщо не діяти, він може раптово задихнутися в будь-який момент. Це наслідок давньої травми, отриманої при нападі собак ще весною минулого року, коли ми його знайшли", - розповів Олексій.
 
На цьому тижні рятівники кота знову поїхали у Київ, адже у Івано-Франківську нема хірурга відповідної кваліфікації. Операція пройде завтра і буде не менш складна, аніж та, яку робили раніше із хребтом, але шанси на порятунок високі. 
 
"Станом на зараз, за ці три дні я отримав від вас 16 тисяч 145 гривень. Це значно більше, аніж я очікував отримати і значно більше, ніж я просив. Я дуже сподіваюся, що ніяких ускладнень не буде й залишок цієї суми я зможу перерахувати на допомогу благодійній організації захисту тварин", - додає О.Мельничук. 
 
Слідкувати за справами Бено можна на особистій сторінці Олексія або в Інстаграмі Бено. 
 
Також можна перерахувати кошти на картку ПриватБанку 4149 6258 0037 7572 на ім’я Мельничука Олексія Олександровича.