"Sinoptik" виграли світовий фінал "Global Battle Of The Bands 2016"

Про це сам гурт повідомив на власній сторінці у соцмережах. Нагадаємо, до того, 20 березня, колектив став переможцем українського фіналу "GBOB". Відповідно "Sinoptik" поїхали до Берліну, де вчора, 26 травня у Світовому Фіналі боролися за звання "Кращого нового гурту світу". І здобули його.

 Найбільшого успіху в GBOB з вітчизняних команд досягали гурти "ТОЛ" та "АтмАсфера", які брали 4 місце у Світовому Фіналі у 2005 та 2007 році відповідно. До слова, українські гурти приймали участь у фестивалі з 2004 по 2011 рік. 

"SINOPTIK" - це вже досить досвідчений гурт, який виступає не лише в Україні, але й їздить у європейські тури. Хлопці створили колектив у Донецьку, але були змушені перебратися до Києва через ситуацію на сході України.  Музику "SINOPTIK"  пишуть Дмитро Афанасьєв-Гладких, більш відомий як Синоптик (вокал, гітара, клавіші), Дмитро Сакір (бас-гітара) та В’ячеслав Лось (барабани).
 
Фронтмен "Sinoptik" - Дмитро жив у Англії протягом тривалого часу, де він записав два альбоми з британським гуртом The Wow Signal і співачкою Пенні Фостер. Його власні записи були опубліковані на Gean Pool Universal. Дмитро встиг пограти на десятках британських фестивалів, а також на одній сцені з Іггі Попом. 
 
Неодавно ухлопців вийшов новий альбом "Interplanet Overdrive", рецензію на який можна почитати за посиланням.