Новини

Гурт "DSPLY" відзначив четверту річницю

Сьогодні київський колектив святкує четверту річницю зі дня свого заснування, адже вперше назва гурту з'явилася на афішах саме у 2012 році. 
 
За цей проміжок часу хлопці встигли:
 
- відіграти більше півсотні концертів та кілька фестивалів майже по всій території України;
 
- випустити EP "Без слів та думок" (2012) та LP "Вибір" (2015);
 
- зняти три офіційних відеокліпи на пісні "Новий Крок

"RobustFellow" випустить фільм про "Robustfest vol.III"

"RobustFellow Prods." готує до випуску один із найбільш очікуваних релізів - "Robustfest vol.III" DVD. Диск вийде лімітованим тиражем у 100 примірників, при чому передруку автори не планують. Тривалість відео - півтори години разом із бонусними розділами. 
 
Загалом же дігіпак міститиме цілий набір речей: оригінальний браслет "Robustfest 2013", стікер, значок або магніт і т.д.

"Affecting Dissent" презентували дебютний кліп

Першу відеороботу для молодого тернопільського гурту зняв досить відомий український кліпмейкер Володимир Штунь. 
 
"Третья видеоработа в этом году. Очень целеустремленная банда с Украины Affecting Dissent, с которой мы еще как замерзли на сьемках. Релиз видеоклипа на трек Mutiny состоялся 27 марта.

"CEPASA" випустив третій лонгплей

Електронним проектом займається музикант Павло Ленченко, екс-учасник Tomato Jaws . "Cepasa" - це його сольний проект. Дебютний альбом " Doing Right" побачив світ у 2012 році ще під час перебування Павла у складі згаданого вище гурту. Після того, як "Tomato Jaws" припинили існування у 2013 році, музикант сконцентрувався на власній творчості. Вже за рік він презентував слухачам  свій другий лонгплей «Nove».

"Raventale" переиздает дебютный альбом “На Хрустальных Качелях”

Как сообщил лейбл "Bloodred Distribution", предзаказ на альбом объявлен открытым. Напомним, в этом году исполняется 10 лет с момента выхода дебютного альбома киевского коллектива "Raventale" - “На Хрустальных Качелях”, ставшего судьбоносным в истории группы и серьезно повлиявшего на ее дальнейшее развитие. 
 
В честь данного события, "RAVENTALE" и "Bloodred Distribution" представляют переиздание “На Хрустальных Качелях” в новом оформлении, с ремастеринговым звуком и тремя бонус-треками. Официальная дата релиза - 7 апреля 2016 года. Он выйдет на 6-панельном дигипаке. Стоимость - 120UAH/7EUR. 
 
Группа Raventale была сформирована в 2005 году. Демо-запись "В Царстве Забытого Леса" попадает на лейбл Backfire Prod, и проект получает зеленый свет на издание дебютного альбома. Ему было суждено именоваться "На Хрустальных Качелях" и появиться на свет в 2006 году. Альбом представляет собой повествование из осеннего, темнеющего леса и описывает ощущения от пребывания в забытой глуши.
 

"КАТ" випустив перший повноформатний альбом

Не так давно харківські музиканти представили слухачам сингл "Ров", а вже зараз у мережі з'явився цілий однойменний альбом. Навіть раніше, ніж обіцяв гурт. До релізу увійшло дев'ять треків. Записом альбому займався Дмитро Зінченко (харківська студія звукозапису "СТУДИЯ О!" ), а зведенням і мастерингом - Will Killingsworth (Dead Air studio).

"Endless Melancholy" шукає музикантів-однодумців

Музичний проект із Києва знову шукає для співпраці талановитих людей. 

"Решил подготовить еще один альбому ремиксов по образцу 'Ambermixes', который получился весьма удачным. Называться он будет 'Oceanmixes' и посвящен будет, как это ни удивительно, с таким-то названием, стихии океана... Если у вас есть желание попробовать себя и поработать с этим материалом - пишите на sakevych@gmail.com, либо в личные сообщения сообщества. Дедлайн предварительно конец мая", - розповів музикант.

"Yotsuya Kaidan" випускає перший реліз на вінілі

Як повідомив лейбл "Samegrey Records", чекати залишилося зовсім небагато. 
 
"Дебютная семерка увидит свет 9 апреля. Также альбом попадет в сеть и откроются предзаказы.

"ЗЛАМ" випустив новий EP

Днями гурт оприлюднив відео київської студії "REVET SOUND", де проходив запис релізу. А вже сьогодні у мережі з'явився міні-альбом "Відчуття, як тисячі до цього", до якого увійшли три треки.

"Brainruin" і Hellcome" видадуть спліт

Для криворізької команди він стане черговим етапом розвитку, а от для киян - останнім записом у їх творчій історії. 
 
"Итак, анонс будущего сплита двух команд с Украины BrainRuin(Киев) и HellCome(Кривой Рог): наши группы познакомились и сдружились весной прошлого года. Мы сплотились не только благодаря совместным концертам, а и общим духом, который нас объединяет. В ноябре минувшего года у нас появилась идея спеть и записать пару песен.

Проект "Alloise" випустив новий альбом

"Episodes" - другий альбом відомого українського поп-проекту побачив світ 17 березня на лейблі "Firework Sound". Він містить вісім різноманітних треків.

"ALLOISE" – псевдонім української поп, соул і RnB співачки Алли Московки. Саме цей проект видав перший в Україні кліп з розворотом в 360° на англомовну пісню «Crown».  З цією ж піснею вона брала участь у національному відборі "Євробачення-2016". 

 

"STRIKE EACH OTHER" презентував новий трек

Новий альбом тернопільського гурту вийде зовсім скоро на польському лейблі SPOOK RECORDS. Називатиметься він "SENTENCE". Поки ж музиканти представили слухачам новий трек "Clenched Teeth",  який увійде до запланованого релізу. 
 
"Strike Each Other"  - це тернопільський хардкор гурт, який виник у 2008 році. Перший виступ відбувся у травні 2009 року, цього ж місяця записалися 5 демо-треків. Згодом колектив записав та випустив декілька релізів, останній у 2014 році.

Проект "DEL CANO" випустив новий сингл

Трек під назвою "Esperar" з'явився у мережі 20 березня. Загалом же це не перша робота одеського one-man band проекту у 2016 році. Так слухачі вже могли чути пісні, присвячені кінематографісту та філософу Тарковському та космонавтиці. Загалом же музикант більшість синглів робить тематичними. А 1 листопада світ побачив четвертий альбом "DEL CANO" під назвою "NEVANDO". 
 
"DEL CANO"  - це експериментальний проект молодого музиканта Сергія Вовка.

"ELECTRIC MEADOW" оголосив розширений лайн-ап фестивалю

Міжнародний фестиваль психоделічної рок-музики в Галичині цьогоріч вирішив порадувати відвідувачів досить різноманітним складом гуртів. І якщо раніше було відомо лише про 5 учасників фестивалю, то зараз їх кількість зросла до 12-ти. 
 
Особливо жваве обговорення викликав канадський гурт "DOPETHRONE". Окрім нього на фестивалі виступлять словенці "JEGULJA", ірландці "UNKINDNESS OF RAVENS", чехи "Λ (LAMBDA)", німці "WEED WOLF".

"ЗЛАМ" записує новий EP

Днями гурт оприлюднив відео київської студії "REVET SOUND", де й проходить цей процес. Нагадаємо, ця ж студія раніше записувала такі українські колективи, як Vivienne Mort, Stoned Jesus, Покруч, PINS, ANNА, DETACH, MEGAMASS, Mophine Suffering, Septa, Space Of Variations, The Nietzsche тощо. 
 
Останній реліз гурту "ЗЛАМ" вийшов восени 2015 року.

"Blacklight Plague" видали спліт із гуртом "The Hyde"

Полтавські хоррор-панки днями презентували свій перший реліз на матеріальному носії. Записували його традиційнo у домашніх умовах, а видали на українському касетному лейблі "SURROGATE Rec.". 
 
Касета "Blacklight Plague / The Hyde - To Fade In The Dusk"  - це спліт двох команд, якi розділяє півтори тисячі кілометрів та об'єднує любов до панк-року і стареньких фільмів жахів.

Гурт "Scroodge" презентував нову пісню

Запис треку "Пар"  було зроблено 7 березня на чернігівській студії "HI GAIN RECORDS" за підтримки ресурсу overdrive.com.ua. 

"GEUXX" випустив новий сингл

Пісня увійде до другого EP гурту, який побачить світ на початку квітня. Трек "Diving" від київського колективу з'явився у мережі 22 березня. 
 
Почитати рецензію на дебютний "YTY" EP (2015) гурту "Geuxx" можна за посиланням. 
 
"Geuxx" - це київський shoegaze, dark wave колектив, який зі самого початку заручився підтримкою київського незалежного лейблу "Worn Pop". На їх рахунку уже чимало усішних виступів.

"DOGS HAVE NO HELL" - нова чернігівська хардкор-формація

Neformat.com.ua подумав, що було б не дуже добре, якби наші читачі так і не почули про цих хлопців. "DOGS HAVE NO HELL" створили троє досвідчених та відомих у певних колах музикантів: 

"Patrick Jane" готують новий кліп

У мережі вже з'явився тізер до відеоролика. Останній для рівненського гурту стане дебютним. Працював над кліпом відомий у колі українських музикантів  режисер Володимир Штунь. Офіційна презентація роботи має відбутися у квітні. 
 
Водночас, не всі новини є такими добрими.

"Ukrainian Dark Syndicate" видасть другий збірник ambient-музики

Житомирський лейбл презентував інтернет-версію збірника "Versatility of Perception, vol. 2: Ukrainian Ambient Alliance" ще 22 квітня 2015 року, Це, по суті, колаборація трьох українських експериментальних музикантів: "Absurd Inspiration", "Charadriiform" та "Filivs Macrocosmi". Весь альбом базується на треках останнього, які, втім, були створені у різний час. 
 
Зараз же реліз можна буде придбати у вигляді дводискового видання у DVD-digipack. Тираж складає 500 примірників.

У Києві пройде перше "WRONG SHOW"

Кияни та гості міста 16 квітня зможуть відвідати цікаве хардкор-шоу.
 
Перш за все, варто відмітити криворізьку частину лайн-апу. Нагадаємо, у цьому місті за останній рік виросла досить сильна хардкор-сцена. Детальніше про це читайте за посиланням. Отож, Кривий Ріг представлятимуть гурти "Hellcome" (metal\hardcore) та "Doggery" (hardcore-punk).

"Topple" записали новий EP

Про це київські музиканти повідомили у соцмережах. 

"Мы "обновили" состав и записали ЕР из двух песен. Первая - на стихи Энн Секстон, американской поэтессы. Вторая - наш кавер на песню группы Massive Attack. ЕР - на стадии сведения, релиз - скоро", - пише гурт. 

У травні їх можна буде почути на декількох концертах у Києві, а також у Хмельницькому. 

Нагадаємо, київський гурт "Topple" багато хто називав відкриттям 2014 року. Тоді ж побачив світ їх дебютний альбом "A House that Jack Built". 

Проект "Ningen-girai" презентував дебютний реліз

Heavy sludge гурт із Черкас випустив дебютний EP під назвою "Hatred". До нього увійшло п'ять треків. Що цікаво, проект "Ningen-girai" представлений лише однією людиною, це Александр Береговой